DM inde: Masser af medaljer og rekorder

Posted: 23 February, 2014 in Nyheder

Årets danske mesterskaber i indendørs atletik er nu afsluttet, og for træningsgruppen blev det til maser af flotte resultater.

Dobbelt DM guld til Andreas, guld til 1900 på begge stafetter, 3 DM medaljer til Anna osv., er bare nogle af overskrifterne fra en god weekend i Skive.

4 x 200 m herrer - DM guld 2014: Andreas, Peder, Christian og Frederik

4 x 200 m herrer – DM guld 2014: Andreas, Peder, Christian og Frederik

4 x 200 m kvinder DM guld 2014: Mette, Annelouise, Anna og Tine

4 x 200 m kvinder DM guld 2014: Mette, Annelouise, Anna og Tine

60 m:
Hos herrerne var der masser af aktive fra gruppen med. Særligt Andreas var der visse forventninger til, og efter en tangering af sin PR med 7,08 sek. i indl var han klar til at kæmpe om medaljer i finalen. Denne blev historisk tæt, hvor der dog ingen tvivl var om guldet, som gik til Skive løberen Morten Dalgaard Madsen. Efter lang tids granskning blev det til sidst offentliggjort, at Andreas fik en bronzemedalje i hus – 2/100 fra sølvet og i samme tid som 4’eren. Tiden var 7,04 sek., og altså ny PR.

Der var desuden PR til Nicolaj, da han med 7,33 sek. kvalificerede sig til B-finalen. En finale som også Daniel kvalificerede sig til, og 7,33 sek, er identisk med hans tid i semifinalen, hvilket er årsbedste.

200 m:
På forhånd var der størst forventninger til Anna. Og allerede i indledende viste hun gode takter, da hun med 25,68 sek. satte ny personlig rekord, og kvalificerede sig til finalen med næstbedste tid. I finalen måtte hun dog tage til takke med en bronzemedalje i tiden 25,67 sek., som igen er PR – på trods af en kikset start. Dermed kunne Anne føje endnu en konkurrence til listen over de mange konkurrencer i træk på 200 m/400 m, hvor der har været PR hver gang.

Hos herrerne var der stor succes til flere. Oskar blev om lørdagen diskvalificeret på 60 m, og havde meget at revanchere. Og det fik han gjort, da han bragede en PR hjem med hele 55/100 sek., da han med 23,45 sek. kvalificerede sig til B-finalen (hvor han fulgte op med 23,49 sek.) – spændende at følge Oskar til næste weekends ungdoms DM. PR var der også til Nicolaj i tiden 23,49 sek. (desværre med en baglårsskade til følge), PR til Tristan med 24,79 sek., årsbedste til Daniel med 24,46 sek., årsbedste til Albert med 24,25 sek. og ligeledes årsbedste med 23,78 sek. til Kasper – kun 3/100 sek. fra PR. Mon ikke også Kasper giver sin PR et hak nedad om en uge til DM ungdom:-)

400 m:
Hos pigerne var der klare medaljechancer til Anna, og med hendes nye topniveau var der ingen slinger i valsen. Efter et benhårdt udlæg (og 300 m PR undervejs) kom hun i mål som 3. bedste og dermed bronzemedaljevinder. Og tiden, ja den var som sædvanlig PR! Denne gang med 57,86 sek.

Joseffa kunne ikke helt leve op til sin nysatte PR på 59,90 sek., men løb sin næsthurtgste tid nogensinde med en tid lige over 60 sek. Hun kunne dog glæde sig over en 800 m PR på andendagen i stedet.

Hos herrerne var Frederik det bedste kort. Han har denne vinter trænet specifikt mod 400 m, men har desværre haft lidt baglårsproblemer de seneste 4-6 uger. Han løb dog ufortrødent afsted, og rundede 300 m under sin 300 m PR. Desværre rendte han lidt tør for kræfter de sidste 100 m, men kom dog flot i mål i ny PR (hurtigere end sin udendørs PR også) med 51,10 sek. og en flot 4, plads. Hold øje med Frederik – der er bestemt meget mere i vente! Tristan fik debut på den lange sprint i konkurrence, og på trods af tydelige vanskeligheder med at styre teknikken og tempoet i svingene, fik han en fin tid lige over 54 sek. Der er helt sikkert meget mere i Tristan den kommende tid;-)

60 m hæk:
Helt som ventet blev det trippelsejr til Aarhus 1900!

Andreas sejrede sikkert i 7,97 sek., men måtte endnu engang konstatere, at han ikke har helt styr på teknikken i starten o gover første hæk. Der er dermed en klar opgave for os at få løst til udendørssæsonen. Sølvet tog Christian i en tid 3/100 sek. fra sin nysatte PR i et glimrende løb. Sebastian Skejø fra Aarhus 1900 tog desuden bronze.

4 x 200 m stafet:
Vi havde på forhånd meget store forventninger til vores 4×200 m hold – både hos kvinderne og mændene. Hos kvinderne var det de to mangekæmpere Mette Graversgaard og Tine Bach Ejlersen, som lagde ud, og da Tine gav depechen til gruppens tidligere medlem, Annelouise V Jensen, var 1900 ikke langt fra føringen. Annelouise løb dog en klasse-tur, og kunne give Anna depechen som førende inden sidsteturen. Og Anna kiksede ikke, og løb en sikker sejr med Spartas danske mester på 400 m forgæves jagtende bagved. Tiden var kun 6/10 sek. fra Aarhus 1900’s egen danske rekord.

Splittider:
– Mette: 25,9 sek. (inkl. reaktionstid ca. 26,1 sek.)
– Tine: 25,5 sek.
– Annelouise: 25,0-25,1 sek.
– Anna: 25,1-25,2 sek.

Hos herrerne var der også et klart mål om, at der skulle guldmedaljer i hus. På førsteturen løb Frederik en rigtig fin tur, og kunne give depechen til Christian som 3’er. Christian blæste afsted, og snød konkurrenterne godt og grundigt, så kan kunne sende trespringeren Peder Nielsen afsted i front. Inden sidsteturen lå vi 2’er, men Andreas var super oplagt for at gøre en god figur. Han lagde sig bag den førende Sparta-løber i straten, ogskiftede så totalt gear efter 100 m, og fløj sikkert i mål langt foran resten af feltet. På fjerdepladsen stillede vi vores andethold (rent juniorhold), hvor Casker, Oliver, Oskar og trespringeren Dennis Mägi løb en glimrende tid, som for alvor gør holdet til favoritter til junior DM om en uge.

Splittider:
– Frederik: 22,8 sek. (inkl. reaktionstid ca. 23,0 sek.)
– Christian: 21,8-21,9 sek.
– Peder: 23,0-23,1 sek.
– Andreas: 21,8 sek.

Alt i alt en meget tilfredsstillende weekend, som trænertemaet (Jakob, Mathias og undertegnede) er mere end tilfredse med.

60 m mænd – A-finale

 

60 m hæk mænd – Finale

 

200 m kvinder – A-finale

Comments
  1. I’m not sure why but this website is loading incredibly slow for
    me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end?

    I’ll check back later on and see if the problem still exists.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s