Landsholdsplads og spændende stævneplan i hus

Posted: 9 June, 2013 in Nyheder
Andreas i dyb koncentration inden starten af dagens løb

Andreas i dyb koncentration inden starten af dagens løb

Ved weekendens landsholdsudtagelse på Helsingør Atletikstadion, sikrede Andreas sig som ventet landsholdspladsen i 110 m hæk til den forestående landskamp i Litauen. Pladsen blev ikke kun sikret, men det skete også med et fornemt løb, hvor Andreas tangerede sin ny-satte personlige rekord med resultatet 13,94 sek. Hermed har Andreas i sine tre seneste starter præsteret sine tre hurtigste løb nogensinde, så mon ikke der kunne være noget stort i vente i den nærmeste fremtid.

Se video af løbet nederst i artiklen;-)

Uden at dvæle for meget ved weekendens løb, så lover det godt for de kommende internationale opgaver, hvor Andreas for alvor får mulighed for at teste sig af. Efter planen, så starter den første topningsperiode i denne sæson fra den kommende uge, og det er dermed nu, at vores forventninger til topresultater for alvor begynder at komme. Til dette har vi fået sammensat en noget nær optimal stævneplan, hvor kombinationen af kvalitet i de enkelte stævner og mulighedernes kunst inden for logistik etc. gør, at jeg vil mene at vi præcist den plan, som muliggør et topresultat.

Stævneplan for den kommende topningsperiode

13. juni: Bislett Games i Oslo
Ved det traditionsrige Diamond League stævne i Oslo, får Andreas mulighed for at teste sig af ”på den store scene” lige fra start. 110 m hæk er ikke en ”diamond-øvelse”, men er en såkaldt ”European Challenge”, som rangerer lige under topøvelserne. Her skal Andreas bl.a. møde den norske rekordholder og gode bekendte Vladimir Vukicevic, de seneste års hurtigste svensker Philip Nossmy, Gregory Sedoc fra Holland (se mere nedenfor) samt to fremragende belgiske løbere.

Startlister – klik her.

15. juni: Folksam Grand Prix i Gøteborg
Allerede to dage senere går det løs på det gamle stadion, Slottsskogsvallen i Gøteborg. Og hvis man tror at det bliver et antiklimaks at komme fra et fyldt Bislett Stadion til det mere lokale svenske stadion, så kan man godt tro om. For et internationalt felt af meget høj standard venter Andreas, så motivationen er helt i top, for at gøre en god figur. Og med fare for at blive kaldt ”name-dropper”, vil jeg nu alligevel præsentere et par af de kommende modstandere til løbet i Sverige: Dayron Robles fra Cuba, William Sharman fra Storbritannien samt endnu engang Philip Nossmy fra Sverige. For alle atletikkyndige, så behøver Robles ikke nærmere introduktion, men til øvrigheden kan jeg fortælle, at manden er tidligere olympisk- og verdensmester, samt indehaver af verdensrekorden frem til 2012. Og læg dertil modstand fra Sharman, som ved de seneste to VM’er har været i finalen, så må man sige, at Andreas får kam til sit hår næste lørdag.

Startlister – klik her.

23. juni: Europamesterskaberne for hold, 2. division i Kaunas
Med dagens løb i Helsingør, sikrede Andreas sig som nævnt pladsen på landsholdet, når de (vi) om to uger drager til Litauen. Uden at kende de præcise modstandere endnu, så tyder alt på, at det bliver en konkurrence af høj europæisk klasse, da vi bl.a. møder Serbien, Litauen, Cypern og Østrig, som er lande der alle tidligere har præsteret topnavne i hækkeløb. Vi afventer med spænding de endelige holdopstillinger fra de syv modstanderhold.

Stævneinfo – klik her.

27. juni: Folksam Grand Prix i Sollentuna ved Stockholm
Uden at kende de kommende modstandere ved stævnet i Stockholm, så er det ikke usandsynligt, at vi også der får samlet et fremragende felt, som kan motivere Andreas til at præstere sit ypperste. Med den standard søsterstævnet i Gøteborg byder på, så burde der være god modstand i vente.

Stævneinfo – klik her.

6. juli: Memorial Leon Buyle ved Bruxelles
Normalt tiltrækker stævnet nogle af de bedste hollandske og belgiske løbere samt et par amerikanske løbere. Og med forhåbninger om et dejligt belgisk sommervejr, kombineret med en bane kendt for sine hurtige sprintresultater, så kunne dette stævne meget vel gå hen at blive et af årets hurtigste stævner.

Stævneinfo – klik her.

7. juli: Arena Games i Hilversum ved Amsterdam
Igen er der lidt for lang tid til stævnet til at kende den endelige line-up, men uden at sige for meget, så bliver 110 m hækkeløbet nok et af stævnets største højdepunkter. Øvelsen blvier bygget op om det lokale håb, Gregory Sedoc, som udover at være tidlgiere europamester i 60 m hæk indendørs, også er en af Europas bedste 110 m hækkeløbere. Andreas løb senest mod Gregory i tyske Rhede, og mon ikke han ved dette stævne formår at nærme sig hollænderen, hvis den aktuelle formfremgang kan fastholdes.

Stævneinfo – klik her.

Efter stævnet i Holland, er planen at vi drosler lidt ned på stævnefronten i et par uger, inden de afsluttende forberedelser mod årets anden formtop ved DM skal finde sted. Men som man kan se af ovenstående, så kommer der på ingen måde til at mangle sportslige udfordringer de kommende 4 uger. Og målet? Ja, det er helt klart: En forbedring af den efterhånden noget bedagede danske rekord på 13,82 sek.

Christian måtte desværre udgå af dagens løb pga. en teknisk fejl, som bragte ham så meget ud af balance, at han måtte stoppe op for ikke at falde.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s