God formtest af Andreas

Posted: 28 May, 2013 in Nyheder
Finale line-up i Rhede: Sedoc (NED), Masacz (GZE), Andreas og Prazak (AUT)

Finale line-up i Rhede: Sedoc (NED), Masacz (GZE), Andreas og Prazak (AUT)

Som nævnt, så deltog Andreas i weekenden i et par yderst vigtige formtests, da han løb i alt fire 110 m hækkeløb i tyske stævner. Resultaterne i weekenden blev bare bedre og bedre! 14,20 – 14,17 – 14,06 og til sidst 14,02 sek – det må siges at være fire skridt i den rigtige retning.

Første stævne var det legendariske sprint/hæk stævne i Weinheim. Og lad det være sagt med det samme – stævnet er et tysk Mekka for kort sprintere og kort hækkeløbere! Alle der er noget “ved musikken” i tysk sprint/hæk (samt længespring) er på plads dernede. Perfekt konkurrence, super god bane og medvindsgaranti (tidtagning på begge langsider) – så kan man vist ikke forlange mere.

I indl. heat løb Andreas 14,20 sek., hvilket egentlig er lidt beskedent ud fra det øjeblikkelige formniveau. Det var lige som om, han ikke rigtigt ramte spændingsniveauet. Så efter en lille opsang var han anderledes tændt i finale-runden. En super start og en fantastisk 60 m hæk blev desværre efterfulgt af to hel-kiksere på 7. og 8. hæk. Så resultatet 14,17 sek. var lidt svært at blive klog på – årsbedste, men med smag af MEGET mere.

En tilfreds Jenny efter løbet i Weinheim

En tilfreds Jenny efter løbet i Weinheim

Dagen efter var vi atter på plads, da det gik løs i det traditionsrige internationale stævne i Rhede (ca. 350 km nord for Weinheim). Desværre var et voldsomt uvejr med hård vind, mængder af regn samt 8-11 grader drevet ind over området. Heldigvis var der i det mindste medvind og et ophold i regnen, imens Andreas skulle løbe. Vi gik derfor til opgaven med indstillingen om, at det sagtens kunne blive godt, hvis han blot fik justeret nogle af de tekniske fejl vi havde fundet ved videoanalyserne af løbet dagen før.Det blev da også et ganske flot løb Andreas fyrede af, da han med tiden 14,06 sek. kun var 1/10 sek. fra sin efterhånden lidt bedagede PR. Og det bedste af det hele var, at der stadig var et ekstra gear i baghånden;-) Og til finalen fik den det sidste gear… Men, vi må erkende, at han rent teknisk ikke er helt klar til “det sidste gear” endnu, for nærkontakt med 8 af 10 hække – og de to første hække meget kraftigt, ja så kostede det desværre den rigtig hurtige tid. Det blev dog til en tredjeplads i tiden 14,02 sek. – den næsthurtigste tid for Andreas nogensinde. Vinder blev den tjekkiske mester Martin Masacz med den tidligere indendørs europamester Gregory Sedoc på andenpladsen.

Alt i alt en tilfredsstillende tur, hvor mange tekniske ups and downs sætter rammerne for de kommende ugers træning. I morgen er der yderligere to løb på hjemmebanen i Aarhus, inden det er tid til den afsluttende træning frem mod en formtop i slutningen af juni. Og mon ikke der snart er en sub-14 tid i vente;-)

Aarhus 1900's nye internationale sprinter, Frida Sångren i fokus inden sin internationale ilddåb.

Aarhus 1900’s nye internationale sprinter, Frida Sångren i fokus inden sin internationale ilddåb.

Rent faktisk havde vi næsten en fra gruppen under 14 sek., da tyske Jenny, som har trænet med gruppen i et halvt år, endelig kom under 14 sek. igen på den korte hæk (desværre med lidt for meget vind). Hun har lavet minimal tekniktræning de seneste par mdr., pga. en gammel achillessene skade, som er brudt lidt op, men hun formåede dog at kvalificere sig til den stjernebesatte A-finale ved stævnet i Weinheim (top-3 løb 12,88, 13,00 og 13,04 sek.). Alt i alt et godt gensyn med Jenny;-)

Som nævnt havde vi også et par “gæster” med på turen. Annelouise, Frida og Anna fra Jakobs gruppe var med for at “lære” og samle international erfaring. Og alle tre piger gjorde det super godt i deres respektive juniorkonkurrencer. Annelouise løb fremragende 12,25 sek., og cementerer sin Ungdoms VM kvalifikation. Frida satte 100 m PR med ca. 1/4 sek., og løb sig direkte ind i varmen til Ungdoms OL, da hun med tiden 12,43 sek., løb 2/100 sek. under kravet. Og Anna lavede et par solide præstationer meget tæt på PR, og med store tekniske fremskridt, som giver smag på mere.

Alt i alt en meget vellykket rundtur i det tyske:-))

 

 

Anna klar til start i et blæsende og koldt Rhede.

Anna klar til start i et blæsende og koldt Rhede.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s