PREVIEW: 400 m hæk kvinder

Posted: 5 August, 2012 in Nyheder

Så er det om få timer at Sara får sin olympiske debut, når hun kl. 19.16 engelsk tid (20.16 dansk tid) løber i tredje indledende heat på 400 m hæk. I imens regnen siler ned udenfor, og tordenbragene buldrer, vil jeg her se lidt frem mod aftenens konkurrence.

Startlisten til aftenens indledende heat på 400 m hæk. Sara har fået den lidt ensomme bane 9 i et meget stærkt felt.

Sara er klar til aftenens konkurrence. Her løber hun på bane 9 – ligesom hun her på billedet prøver af under den afsluttende træning.

Når det i aften går løs på det olympiske stadion for Sara, er det en mengeårig drøm der går i virkelighed. Det seneste år har vi arbejdet benhårdt frem mod dette stævne, og det bliver spændende at se, om hun kan få udnyttet den gode fysiske form, som vi fornemmer hun er i.

Aftenens heat er ganske hårdt. Hun er seedet som nr. 5 på årsbedste – og derudover er der en stærk portugiser, som er lige efter Sara på listen, og som har slået hende ved tidligere lejligheder. Dvs. at de reelt er 6 piger der skal kæmpe om de 4 pladser direkte videre i semifinalen mandag aften. Samlet får de 24 bedste lov til at løbe semifinale, og da Sara er nummer 24 på seedningen, så bliver det tæt og spændende.

Min mavefornemmelse siger mig, at hun meget vel kan løbe en top 20 tid i aften, og så burde det være nok. En tid omkring de 56 sek. kommer nok til at være skæringen for videre avanchement, og med Saras friske danske rekord på 55,68 sek. i erindringen, så er hun bestemt klar til en sådanne præstation.

Banelodtrækningen er lidt op og ned. Vi glæder os over, at hun ikke har fået en bane 1 eller bane 2, men den bane 9 hun har fået er heller ikke ligefrem optimalt. Man kommer let til at løbe lidt i sin egen verden derude indtil sidste sving, hvor man risikerer at de pludseligt kommer blæsende indefra.

Hvis jeg skal komme med et bud på rangfølgen i hendes heat, så må den tidligere verdensmester Lashinda Demus være det varmeste bud på en heatsejr. Dernæst kunne Rosolova og Churakova meget vel følge, inden det så bliver en kamp mellem Sara, ukraineren og portugiseren om den sidste plads. Lidt sjovt i konkurrencen mellem de tre er, at de løber meget forskelligt. Portugiseren åbner gerne som lyn og torden, og har det med at lave fejl mod slutningen, hvorimod ukraineren åbner meget forsigtigt, og i stedet kommer blæsende de sidste 100 m. Men alt dette får vi at se meget mere til i aften, hvor den appetitlige dessert til Saras løb er en 100 m finale formentlig med navne som Bolt, Blake, Gay, Powell, Gatlin mfl.

Track and Field news har givet deres bud på den samlede top 10 i alle øvelser ved OL, og skal man tro dem, så kunne det meget vel være den kommende OL guld vinder, som Sara møder i første runde. Men men men, som vi så på herrernes 400 m hæk i går, så er det ikke nødvendigvis de store navne, som klarer sig bedst. Vi må se de kommende dage….

Vejret er desværre lidt dystert, men vi håber det ikke er alt for slemt. Lidt regn tager ingen jo skade af;-)

Vi krydser alt, hvad der krydses kan, for et godt løb – vi glæder os hvertfald.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s