Sara sætter dansk rekord og vinder i Polen – perfekt OL optakt

Posted: 23 July, 2012 in Nyheder

Sara hyldes for sin sejr

Som tidligere nævnt, så bestod en del af Saras OL forberedelser af 4 stævner, hvor en række tekniske detaljer skulle pudses af. Samtidig skulle der trænes lidt ekstra mængde, så formen forhåbentlig kunne toppe frem til OL. De første par uger efter EM var træningen så tung, at hun ikke følte at benene var særlig gode i konkurrencerne, men efter stævnet i Luzern i tirsdags, blev træningen lettet gevaldigt, så hun forhåbentlig rammer topformen om ca. 2 uger, når indledende heats til OL løbes.

Sidste store test var EAA Premium stævnet i polske Szczecin/Stettin, hvor vi længe havde statset hårdt på, at hun skulle lykkes med en god tid til at samle selvtillid på. Og selvom hun kun var seedet som nr. 5 på årsbedste resultat, så vidste vi, at hun potentielt kunne vinde.

Og resultatet: Sejr, PR og dansk rekord i tiden 55,68 sek. Den bedst tænkelige optakt til OL;-)

Sara havde arbejdet hårdt på at få mulighed for at løbe på en god bane, for vi vidste at hun til det polske stævne ville have rigtig gode muligheder for en god tid. Og med en bane 5, hvor de fire øvrige hurtige var placeret på bane 3, 4, 6 og 7, så var det et perfekt felt hun var placeret i.

8. hæk ved det polske stævne

Selve løbet var faktisk en blandet fornøjelse! Der var desværre en del ømhed omkring baglåret og knæet på venstre ben, så accelerationen sad ikke optimalt. Ligeledes blev skridtene fra 3. til 6. hæk også lidt tunge, da der samtidig var en del modvind i starten. Og på 7. hæk gik det helt galt, da der kom et skridt for meget. MEN, for første gang i år løb hun midt i et felt, hvor matchningen var perfekt, og dette udnyttede hun med forbilledlig fight fra 8. hæk og til målstregen.

Over 8. hæk var hun kun 3’er, men med masser af fart mod slutningen, fik hun kæmpet sig først i mål, og vandt i ny dansk rekordtid foran den tidligere VM medaljevinder, hjemmebanefavoritten Anna Jesien.   

Efter løbet var Sara rigtig glad og lettet over den gode tid, og selvom den umiddelbare reaktion var “sikke en gang teknisk rod”, så gav det også en god selvtillid at mærke, at den ekstra fysiske træning medvirkede til, at selv i et rodet løb kunne hun sætte dansk rekord.  Sara tager dermed til OL med de bedst tænkelige forudsætninger for et godt resultat. Formen er god, hun har en frisk dansk rekord og en sejr i bagagen, og hun ved, at hun kan slå mange af de løbere, som på statistikken ellers ligger foran hende.

Vi rejser begge til London på torsdag, hvor vi planlægger at de sidste 10 dages forberedelser skal ske. Vi tjekker direkte ind i OL byen, og håber dermed at få lidt ro på det hele og vænne os til stemningen inden det d. 5. august kl. 19.00 lokal tid går løs mod de ialt 42 tilmeldte modstandere.

En nærmere optakt til konkurrencerne, chancerne og målsætningerne følger. Ligeledes vil jeg også løbende opdatere med oplevelser fra OL her på siden.

Sending fra polsk TV, hvor Saras løb kan ses efter ca. 6 min – klik her.

Nedenfor min egen optagelse fra løbet:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s