Jon skadet i vægttræningsulykke – ude på ubestemt tid

Posted: 23 July, 2012 in Nyheder

Jon er ude resten af 2012 efter brud på lændehvirvel i en vægttræningsulykke. Vi satser dog på at se en fit og forhåbentlig forstærket Jon tilbage på banerne i 2013.

Netop som Jon for alvor var ved at komme i topform, og hvor der var “flow” i både teknik, fysik og psyke, fik Jon i slutningen af sidste uge et stort chok. Ved et vægttræningspas kikser Jon nogle halve squats, og går i gulvet med næsten 200 kg!Jon måtte derefter transporteres med ambulance til sygehuset, da benene ikke reagerede. Og efter nogle undersøgelser kunne man konstatere, at der var brud på en lændehvirvel, og han kom derefter på operationsbordet.

Operationen er efter sigende gået rigtig godt, og der skulle være meget gode chancer for, at Jon kommer tilbage i fuld styrke igen, ligesom vi håber på at der selvfølgelig ikke opstyr mén.

Med Jons alvorlige uheld, og Andreas Martinsen ude resten af sæsonen, så er nummer 1 og 2 fra indendørs DM nu ikke længere aktuel til årets udendørs DM på 110 m hæk, hvor gruppens tredje hækkeløber, Christian L Nielsen, nu melder sig ind i kampen om guldet.

I forhold til Jon, så gælder det nu om, at han får tilstrækkelig hvile, så han forhåbentligt snart kan udskrives fra sygehuset. Og vi krydser alle i gruppen fingre for, at han kommer ud af den dramatiske oplevelse uden varige mén, og forhåbentlig sågar tilbage på de røde atletikbaner bedre end nogensinde før. Men først venter en lang genoptræning.

Uheldet var også en stærk påmindelse om, hvor meget vi udsætter kroppen for i den hårde træning, som det kræver at nu topniveau i atletik. Det er bestemt ikke småting man udsætter kroppen for, og det er vigtigt at man altid er bevidst om den risiko man løber. Desværre kan man ikke gardere sig mod uheld, som Jon har oplevet. Men min opfordring til alle herfra er, at tænke en ekstra gang over, hvad det er man udsætter sig for, og tænke igennem hvordan man kan minimere risikoen for skader og uheld.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s