Sara sejrer i Frankrig

Posted: 9 July, 2012 in Nyheder

Første etape af rundturen med forberedelsesstævner frem mod OL er nu overstået. Det var hækkeløbsstævnet “4HChamberien”, hvor Sara for 3. år i træk var til start. Tidligere har stævnet været kendetegnet ved kun at have hæk på programmet, men i år havde de snævret endnu mere ind, så der kun var 400 m hæk på programmet – 5 kvindeheats og 11 herreheats.

Vejret var helt i top – desværre var konkurrencen i år meget begrænset hernede. Så det blev en meget sikker sejr i tiden 56,76 sek. uden at hun på nogen måde løb et optimalt løb. Forberedelserne var da på ingen måder optimale (se nedenfor), og man kan dermed betegne konkurrencen som en optimal konkurrencetræning frem mod OL, uden at man skal lægge så meget i selve resultatet.

Målet for stævnet var egentlig at få løbet de første 7 hække optimalt ind. Men optakten ødelagde lidt af fokus, samtidig med, at hun siden EM i Helsinki har trænet rigtig hårdt for at give formen et lille boost frem mod OL, hvorved at benene ikke var helt i top.

Vi tog afsted lørdag aften, og da flyveren blev lidt forsinket fra Billund, så nåede vores baggage ikke med da vi skiftede fly i Frankfurt, hvor vi kun havde ca. 20 min. Og da Sara skulle løbe søndag først på eftermiddagen, var gode råd dyre. Dog kunne det ikke gå helt galt, da hun altid har pigskoene i håndbaggagen. Men altså ingen træningstøj overhovedet.

Alle butikker havde lukket om søndagen, men heldigvis kendte en af stævnearrangøreren ejeren af en special løbebutik, og han fik ejeren til at åbne en halv time eksklusivt for os. Og med et fint udvalg af løbetøj, fik Sara alt det udstyr hun havde brug for – han havde sågar ca. 20 forskellige pigsko-modeller, så det var virkelig en butik med de rette udvalg vi var kommet til. Så efter at have kørt rundt det meste at formiddagen for at købe konkurrencetøj, toiletsager, undertøj etc., var hun altså klar til at konkurrere et par timer senere.

Motivationen til konkurrencen havde dog fået et lille nyk nedad da vi så startlisten. Niveauet ved stævnet levede ikke op til det vi har oplevet de foregående år, og hun var derfor ca. 3 sek. bedre end den næstbedste på SB.

Da konkurrencen først kom i gang, fik hun dog en fin start. Især fra 3. til 5. hæk løb hun virkelig godt, og vi kan tage meget positivt med fra den del af løbet til det videre arbejde. Desværre var der ikke det sidste mellem 6. og 7. hæk, så det blev til trip og et skridt for meget, hvorefter farten gik ned. Resten af løbet blev sådan set OK, men når der ikke er det store at løbe for, og når den aftalte plan ikke helt lykkes, så røg intensiteten forståeligt.

Sluttiden blev 56,76 sek., og det indbragte en sejr med ca. 1½ sek. Som nævnt et OK resultat uden at vi løb jublende rundt. Men, resultatet var heller ikke så vigtigt i sig selv. Både ved dette stævne og de kommende to, er det egentlig processen samt blot at få løbet konkurrencer som den ideelle íntensitetstræning, som er det vigtigste.

Samlet opsummeret: Ikke det bedste resultat, men langt fra nogen katastrofe! Og en sejr er jo altid godt;-)

Næste stævne er tirsdag i nordfranske Sotteville-les-Rouen.

Resultatliste fra stævnet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s