I morgen går det løs – klar til EM 2012

Posted: 26 June, 2012 in Nyheder

Så er tiden ved at være oprandet til årets første store opgave! I et år med både EM og OL, er der selvsagt ekstrem stor fokus på mesterskaber. Vi ankom i går til den finske hovedstad Helsinki, hvor årets EM afholdes. Byen virker klar til at byde de mange atleter fra hele Europa velkommen. Der er styr på det arrangementsmæssige indtil videre, og generelt virker finnerne til at ville levere et flot mesterskab.

Vejrudsigten er lidt blandet, men dagen i dag har budt på et glimrende vejr – modsat i går, hvor vi oplevede et meget voldsomt regnvejr. Opvarmningsforholdende er som de skal være, hvorimod konkurrencebanen er lidt af en udfordring. Mere om dette senere…

Som sagt, så er det i morgen det går løs. Helt præcist kl. 14.54 finsk tid (dvs. 13.54 dansk tid), hvor Sara er at finde på bane 7 i heat nummer 4.

Overordnet set, så møder Sara til start med årets 9. bedste tid, og en naturlig placeringsmålsætning er da også at slå et par stykker af dem foran, og dermed kvalificere sig til finalen.

Sara har som nævnt fået bane 7 i sit heat, og vi er meget tilfredse med den lodtrækning. Stadion i Helsinki er yderst specielt konstrueret. Dels er banen meget “firkantet” og desuden er langsiderne meget lange. For en “ikke-hækkeløbsnørd” kan det lyde som nogle mærkelig informationer, men som man kan se på billedet, så skulle det vælre klart for enhver, at stadion hvertfald er anderledes end normalt (den orrange bane er et normalt symmetrisk stadion og den blå bane er den særlige Helsinki bane). Det betyder at det er yderst svært rent teknisk at løbe i bane 1 og bane 2 samt tildels de efterfølgende baner, hvorimod den yderste halvdel af banerne har et meget mere jævnt forløb. Og kombineret med at det netop er den italiener, som sluttede lige foran Sara ved den danske rekord i Geneve fra tidligere på måneden, så kunne hun ikke have fået en meget mere ideel lodtrækning.

Udover den dygtige italiener, så er også verdens hurtigste i år at finde i Saras heat, hvor de 3 første er sikre på kvalifikation til semifinalen sammen med de 4 hurtigste tider derudover totalt set over de 4 heat. Desuden er der både en hurtig englænder og en dygtig tjekke.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at målsætningen er , at komme videre til semifinalen – og helt optimalt blandt de 3 bedste, så man undgår bane 1 og 2 i en evt. semifnale. Herefter er må tiden vise, hvad det kan række til. Men det skal da ikke være nogen hemmelighed, at vi drømmer om en finale;-)

Og resultatet – ja, det kunne meget vel være en danske rekord. I hvertfald hvis den placeringsmæssige målsætning skal opfyldes. Det er dog altsammen gætteri og tankespind, men i morgen går det løs, og så må Sara lade benene tale. Hun (vi) er hvertfald klar til opgaven….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s