Fantastisk sæsonåbning af Sara – DANSK REKORD

Posted: 27 May, 2012 in Nyheder

Den længe ventede sæsonåbning for Sara på 400 m hæk kom i går ved et stævne i Oodergem (Belgien). Vi vidste at basisformen var i top, men der er altid lidt usikkerhed omkring hvordan tingene står inden første løb. Indtil tirsdag vidste vi ikke, hvor hun skulle løbe i denne weekend, da der var flere muligheder – men med den fantastiske åbning på sæsonen, var det vist det rigtige valg vi tog;-)

Vejret i Belgien var helt perfekt – masser af varme og kun lidt vind, så Sara var meget fortrøstningsfuld inden konkurrencen skulle i gang. Og resultatet var da også mere opløftende end vi overhovedet havde turdet håbe på – dansk rekord med 55,92 sek! Samtidig en øjeblikkelig 5. plads på den europæiske rangliste.

Optakten havde dog ikke været perfekt! Vi havde ikke nået at træne starter og løbet op til første hæk en eneste gang. Hun skulle have løbet første hæk ind i torsdags, men lidt irritation i den ene hoftebøjer gjorde, at vi valgte at gamble, og blot satse på at det passede ligesom sidste år. Hun løb dog en meget hurtig split 400 m, så vi vidste godt at løbeformen er helt hvor den skal være.

Fredag var det så afsted til Belgien. Men flyveren fra Billund til Frankfurt blev så forsinket, at hun missede flyet til Bruxelles, og hun måtte derfor overnatte i Frankfurt lufthavn! Kl. 6.50 på morgenen for konkurrencen kom hun så endelig med et fly til Bruxelles, hvorefter det gik videre med tog til belgiske Aalst. Her ventede hun det meste af en time inden det lykkedes at få en taxa de 10 km videre til Bloso Centret ved Oodergem. Så egentlig en lidt stressende optakt! Men så er det godt at Sara efterhånden er rutineret i at rejse rundt til stævner og blive udsat for lidt af hvert;-)

Selve løbet gik som planlagt de første 6 hække, hvor hun løb med god kadence med 15 skridt. Herefter var det meningen, at hun skulle skifte til 16 skridt og holde det min. 2 hække, men træthed og lidt mangel på konkurrenceskarphed gjorde, at det ikke gik som planlagt. Hun fik kun en med 16 skridt, og gik derefter over på 17 skridt de sidste 3 hække – og fik dermed det “dårlige ben” de sidste 4 hække. Så selv om det blev til dansk rekord, så er der bestemt stadig mulighed for forbedringer.

Målfotoet fra den danske rekordOg som nævnt – resultatet på 55,92 sek. er meget meget tilfredsstillende. Og en øjeblikkelig 5. plads på den europæiske rangsliste tegner rigtig godt i en sæson, der både byder på EM og OL.

Flanders Cup – Oordegem (BEL) d. 26. maj 2012:
400 meter hæk K
1. Sara Slott Petersen, DEN-Aarhus 1900 55,92 sek. DANSK REKORD
2. Jessie Barr, Irland 56,17 sek.
3. Tina Kron, Tyskland 56,26 sek.

Hele resultatlisten

Næste stævne er på lørdag i Geneve.

Leave a comment