DM inde 2012 – det perfekte mesterskab for gruppen!

Posted: 26 February, 2012 in Nyheder

Krabbe vinder DM for 8. gang på stribe. Foto: Jesper Olesen

Når man tager til et stort mesterskab, er der som hovedregel nogen der præsterer over niveau, nogle der præsterer som forventet og andre knap så godt som forventet. Det netop afsluttede Senior DM i indendørs atletik, som blev afholdt i Skive, blev et usædvanligt et af slagsen. For alle fra træningsgruppen præsterede nærmest over niveau:-) 🙂

Samlet høst: 3 guld til Sara, guld til Martin, guld til Andreas, tredobbelt sejr i 60 m hæk til Andreas, Jon og Christian samt danske-, personlige- og halrekorder på stribe! Hvilken super weekend mine fantastiske atleter præsterede….

Jon, Andreas og Christian - Danmarks bedste "hækkeløbs-slæng".

60 m hæk Mænd
Jeg havde på forhånd MEGET STORE forventninger til denne konkurrence – og de blev TIL FULDE indfriet!

Først og fremmest havde jeg en del forventninger til Andreas, som på det seneste har gjort det rigtig godt til træning. Og han skuffede på ingen måde, da han genvandt titlen fra 2011 i ny personlig rekord samt dansk U23 rekord (igen igen). Tiden blev flotte 7,90 sek., og dermed rykker han op på andenpladsen på alletiders danske rangliste – kun 6/100 sek. fra den efterhånden bedagede danske rekord sat af Claus Hirsbro.

TvMidtVest fulgte i øvrigt Andreas tæt før, under og efter konkurrencerne – se indslag her.

Det var dog langt fra kun Andreas, som jeg havde fokus på i 60 m hæk. Også Jon og Christian var i topform frem mod DM inde, og de indfriede begge de store forventninger jeg havde til dem.Jon er tilbage på stort set samme niveau som i 2009-sæsonen, og med endnu et årsbedste fortsætter han fremgangen, smat demonstrerer endnu engang at han er bedst når det gælder DM titlerne. Det gav en klar sølvmedalje.

Og søreme om ikke også Sprintteam Miklar kunne besætte bronzepladsen, da Christian igen igen forrbedrede sin personlige rekord, så den nu lyder på 8,18 sek – i øvrigt U23 klubrekord i Aarhus 1900. Fantastisk præstation af de tre drenge, og et dejligt syn med alle tre på præmieskamlen;-)

Podiet i 200 m kvinder

200 m kvinder
Sara var på forhånd en af stævnets aller største favoiritter. Og på 200 m levede hun til fulde op til dette. Efter at have spadseret sig igennem indledende heat, så satte hun turbo på i finalen og smadrede det danske årsbedste samt halrekorden. Desværre blev det ikke til dansk rekord, men 24,41 sek. lader sig bestemt høre i Saras første og eneste 200 m i denne vinter.

Men ikke kun Sara deltog i 200 m fra “gruppen”. Cecilie, som jeg tidligere har trænet, har denne vinter trænet med på Saras program et par gange om ugen, for at Sara har kunnet have en god træningsmakker. Og som “tak” for dette samarbejde havde Sara i smug meldt Cecilie til DM på 200 m. Det tog Cecilie sig ikke af, hun tog da bare til Skive og løb med, og søreme om hun ikke kom i finalen i sit comeback løb. Hun fik dog “kun” en 4. plads i finalen, men viste at hun bestemt også selv har haft udbytte af de mange træningstimer sammen med Sara

Krabbe bomber endnu en DM titel hjem (8. på stribe) med klassetiden 6,73 sek. i sit løb nummer 100 under 7,00 sek-

60 m herrer
Hvis Sara var stor favorit hos kvinderne, så var Martin bestemt en meget stor favorit ved herrerne i 60 m. Han har de seneste 7 år taget titlen hjem til Holstebro, og han var da også opsat på at vise, at han fortsat regerer på 60 m distancen. Og lad det være sagt med det samme – Martin regerer stadig;-)

Martin skuffer ganske enkelt ikke når det gælder DM på 60 m! Efter en sæson, hvor det aldrig rigtigt er lykkedes for Martin at ramme det niveau, som vi havde på fornemmelsen han havde i sig, så bød DM på den helt store forløsning. Først løb han suverænt dansk årsbedste med 6,76 sek i indledende, men har var bestemt ikke tilfreds. Så i finalen bombede han den hurtigste danske tid af i præcist 2 år, da han sejrede suverænt i tiden 6,73 sek. – den næsthurtigste tide der nogensinde er præsteret i Skive (den hurtigste har han jo selv med 6,71 sek.). Martin kunne dermed fejre sit 8. danske mesterskab på stribe, og fastholder derved den længst bestående DM “Winning-streak” i dansk atletik.

Og tiden – ja, som jeg havde annonceret inden stævnet, så kunne vi forvente hurtige tider omkring 6,75 sek. – og som bestilt så leveret;-)

En anden bemærkelsesværdig præstation af Martin i DM finalen blev også det historiske jubilæum. Løbet var nemlig Martins løn nummer 100 under 7,00 sek. JA, DU LÆSTE RIGTIGT – LØB NUMMER 100!! Et vidnesbyrd om en helt fantastisk karriere og stabilitet på et niveau, som de fleste danske sprintere kun kan drømme om.

En der drømmer om snart at bryde 7,00 sek grænsen for første gang er Christian Nielsen. Det blev dog ikke i denne omgang, men målsætningen var da også første og fremmest at Christian skulle kvalificere sig til DM finalen for første gang i sprint uden hække – og det lykkedes;-) Tiden blev 7,11 sek.

Sara nyder sine titler;-)

400 m kvinder
Som på 200 m, så var der kun en reel guldkandidat i feltet på 400 m – Sara. Og hun viste igen sin klasse ved at vinde overlegent og endnu engang med en ny halrekord som følge heraf. Tiden 55,02 sek. er umiddelbart moderat for Sara, men lidt ømme ben fra lørdagens 200 m, og ikke den store konkurrence, gjorde at Sara ikke havde de bedste betingelser for at løbe en klassetid hjem. Resultatet er dog super tilfredsstillende, og hun fik vist at hun er Danmarks i særklasse bedste sprinter i øjeblikket.

4 x 200 m
En altid festlig afslutning på DM inde er 4 x 200 m stafetterne. Og som nævnt inden stævnet, så var målet for Aarhus 1900 kvinder klar – dansk rekord. Og med et hold bestående af Annelouise (dansk mester på 60 m – tillykke til Jakob i øvrigt med hende), Tine B Ejlersen (dansk mester i længdespring – trænet af Jens BC) og det unge stortalent Frida Sångren (som Sara bl.a. også er træner for), så var holdet da også i stærkeste opstilling.

Guldholdet: Annelouise, Tine, Sara og Frida

Pigerne skuffede da heller ikke – tværtimod. Det pulveriserede den bestående rekord med knap 2 sek., og med tiden 1.410,36 sek. var de både under den danske klubrekord og sågar også under den danske landsholdsrekord. Et fantastisk punktum på stævnet for Aarhus 1900’s kvinder, som i øvrigt var den klart mest vindende kvindeklub ved stævnet. Og Sara løb da også en super sidstetur på rekordholdet og sikrede sig dermed 3 DM guld af tre mulige.

Splittider på den danske rekord (videoanalyse)
Annelouise: 25,65 sek + reaktion (21/100)
Tine: 25,52 sek.
Frida: 26,19 sek.
Sara: 23,79 sek.

Thomas gjorde også et forsigtigt comeback i herrernes 4 x 200 m. Egentlig er han stadig småskadet, men han vovede sig på banen, og viste at grundformen er helt i top. Han fik noteret 22,3 sek. på sin andentur på stafetholdet, og med tanke på at han i øjeblikket laver grundtræning med cykelintervaller, 500 m løb og masser af tung vægttræning, så lover det egentlig ganske godt. I øvrigt satte holdet klubrekord med 1,32 sek.

Advertisements
Comments
  1. Peder Nielsen says:

    Argh … vi løb vist 1.29.39 på 4*200m MIkkel 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s