Vintersprint – en perfekt DM formtest

Posted: 18 February, 2012 in Nyheder
Målfoto 50 m hæk

I torsdags arrangerede Jakob og undertegnede sæsonens fjerde og sidste stævne i Marselisborghallen. Og som det efterhånden er traditionen, så byder Marselisborghallen på masser af gode sprint og hækkeløbsresultater.

For gruppens 3 hæk-drenge (Andreas, Jon og Christian), var der tale om de sidste formtest inden DM, men der for Martin var næstsidste stævne. Og at dømme ud fra torsdagens resultater, så er alle mand mere end klar til det forestående DM;-)

I hæk var der store forventninger til Andreas, som igennem hele sæsonen har kæmpet for at komme under 8,00 sek. på 60 m hæk. Han har vist til træning, at han har kapacitet til at løbe noget under de 8 sek., men har ikke formået at få teknikken og fysikken til at hænge sammen i konkurrence. Denne torsdag viste han dog, at han endelig er ved at finde den rette formel! To danske rekorder blev det til – først slog han sin egen U23 rekord på 50 m hæk med tiden 6,80 sek., og kort efter forbedrede han sin egen U23 danske rekord på den mere officielle distance 60 m hæk. Tiden blev 7,96 sek.! Men der mangler stadig lidt før han slår ”træningsgrupperekorden”, som tilhører Jon med 7,91 sek. Mon det kommer til DM?

I 50 m hæk var det ikke kun U23 dansk rekord. Faktisk var det danske seniorrekord, da han forbedrede Anders Sækmoses 9 år gamle rekord på distancen. Både 50 m løbet og 60 m løbet viste også, at det er fra 3. hæk og frem at Andreas for alvor er god, så det lover godt frem mod udendørssæsonen.

Faktisk var 50 m hækkeløbet aftenens klart mest seværdige løbeøvelse (sammen med en meget hårfin 60 m for piger, hvor de tre første alle fik noteret samme tid). For ikke nok med at Andreas satte ny dansk seniorrekord (endda med kollision med 3 af de 4 hække), så var det også en knaldhård kamp om andenpladsen mellem Jon og Christian. Og denne gang var det Christian der knebent hev den interne sejr i land, da han med blot seks tusindedele slog Jon. Tiderne blev hhv. 6,93 og 6,94 sek., og dermed kom de begge under 7 sek. for første gang nogensinde.

I 60 m hæk fik Jon noteret 8,11 sek., og var altså tæt på sit årsbedste. Christian tangerede sin uge-friske PR, da han fik noteret 8,19 sek., og begge ser ud til at være helt klar til næste weekends DM. Som træner for alle tre plejer jeg at sige, at jeg er lige glad hvem der vinder – hvis blot de alle tre kommer på podiet;-) Så det bliver spændende om de kan leve op til det ved DM, hvor Spartas Christian Laugesen nok vil blande sig i medaljekampen. En ting er sikker – både Jon, Christian og Andreas er i topform!

For lige at gøre de tre hækkeløbere helt færdig, så satte Christian lige kronen på værket, da han i 60 m igen igen satte PR, så den nu lyder på 7,06 sek. Han har dermed meldt sig ind i kampen om en top 5 placering til DM i sin eller sekundære øvelse. Og inden tvivl om at Christian var godt tilfreds med torsdagens stævne, hvor det blev til to stk. PR samt en tangeret PR.

Apropros 60 m, så var Martin som sædvanlig god for gode resultater på stribe på hjemmebanen i Marselisborghallen. På en aften hvor reaktionen ikke var særlig god, men hvor selve løbet egentlig sad meget godt fyrede han dels et dansk årsbedste af på 50 m med 5,89 sek., samt en tangering af sit eget danske årsbedste på 60 m med 6,81 sek. Han viser igen at formen er god, men at han stadig mangler at ramme ”løbet” i denne sæson. Måske det bliver allerede i dag lørdag i Frankrig? Alternativt må vi håbe det kommer til DM næste weekend, hvor Martin har muligheden for at sikre sig sit 8. danske mesterskab på stribe – i så tilfælde en helt unik præstation i dansk 60 m!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s