Sara og Andreas udfordret i Bath

Posted: 8 December, 2011 in Nyheder

En meget træt Sara efter tirsdagens intervaller sammen med Malcolm Arnold. Træningen foregår enten på en 140 m ligeudbane indenfor eller på 400 m rundbanen lige uden for døren.

Som tidligere annonceret, så er både Sara og Andreas udfordret under vores træningsophold i Bath. Malcolm Arnolds træningsgruppe består af atleter på meget højt niveau. Der er tre 400 m hækkeløbere – Dai Greene (verdensmester 2011), Jack Green (48,98) og Eilidh Child (55,16). I kort hæk er de 4 drenge – William Sharman (6 og 4 ved de seneste to VM’er), Lawrence Clarke (13,58), Andrew Pozzi (13,73/13,29 på juniorhække) og Jack Meredith (13,32 på juniorhække. Så blot det høje niveau i gruppen indikerer at vi ville møde udfordringer.

Første træningspas herovre var blot et almindeligt vægttræningspas, hvor vi hver især kørte vores programmer (som i øvrigt ikke er så forskellige endda), samtidig med vi fik mulighed for at spørge lidt ind om forskellige ting omkring træningen generelt og de kommende dage mere specifikt.

Malcolm viste bl.a. en masse statistik omkring vægttræning på nogle af sine tidligere “elever”. Bl.a. viste han tallene på Colin Jackson og Jason Gardener, som han trænede da de var på toppen. De løftede begge stort set det samme (+/- 5 kg) i bænk, frivend og dybe ben. I runde tal løftede de 145 i frivend og bænk samt 220 i dybe ben – med en kropsvægt på 77-78 kg. Så ja, der har mine drenge noget at gå efter;-)

Anden træning var straks en helt anden udfodring. Sara skulle løbe intervaller med Jack og Eilidh. Desværre er Dai pt. skadet i knæet, så det bliver ikke til så meget træning for ham.

Programmet stod på intervaller – nærmere betegnet 600-400-300-400-600 m med 8 min pause imellem. Eilidh gik efter at løbe 16 sek. pr. 100 m i alle løbene!!! Det viste vi godt at Sara ikke kunne, men vi forsøgte os med 17 sek. pr. 100 m istedet. Modsat Sara, så er det netop denne type træning Eilidh er særlig god til.

Sara kæmpede sig igennem de hurtigste intervaller på den længde hun nogensinde har løbet på denne tid af året, og selvom hun på sidste tur måtte slippe målsætningen, så var det er perfekt hårdt træningspas, hvor hun virkelig blev presset til det yderste. Tiderne blev 1.43,7-67,2-50,5-65,2-1,57,9, hvilket er mere end godkendt;-) Fedt at blive udfordret til det yderste på sådan en helt almindelig halvkold decemberdag!

Andreas måtte desværre se en del af 110 m hækkeløbernes træningspas fra sidelinjen. Han havde fået et krampe i baglåret i vægttræningen dagen før, så var nødt til at sparre baglåret lidt. Programmet stod på hækøvelser samt 3 x 10 hække på fuld højde og afstanden minus 30 cm, og dermed var Andreas også udfordret på en type træning, som vi normalt først når til 3-4 uger senere på sæsonen. Trods et ømt baglår fik han da løbet en glimrende tur på de høje hække.

Så alt i alt er vi kommet rigtig godt i gang herovre i Bath. Masser af inspiration til både aktive og træner. Fascinerende at se den intensitet de har i træningen, og hvor specifik den er bygget op – der er masser at tænke over til den fremtidige træningsplanlægning.

Tirsdag aften havde Malcolm Arnold desuden inviteret os med hjem til aftensmad, hvor hans kone havde kokkereret et glimrende aftensmåltid. Der blev rig lejlighed til at høre en masse “atletik røverhistorier” fra den lange karriere Malcolm har haft. Han havde fx en lille “wall of fame” derhjemme med sine nuværende og tidligere aktive. Og selv om hans aktive har hjembragt mere end 65 internationale medaljer i sprint og hækkeløb, så var det kun de få der havde taget OL, VM eller Commenwealth guld, som var på væggen;-) Man må sige at grænsen bliver sat højt!

Comments
  1. […] mere om Andreas’ ophold i England ved at klikke her og her og […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s