Dag 11 og 12 – Athletes Village og Daegu

Posted: 25 August, 2011 in Nyheder

En tændt Sara ser frem mod VM konkurrencerne begynder

Efter at være godt ankommet til Korea og faldet lidt til ro, så stod den på afslapning, træning og lidt mulighed for at se byen. Daegu er Sydkoreas 4. største by og har ca. 2,5 mio. indbyggere. Det er dog en by i byen – Athletes Village – som vi bruger det meste af vores tid i. Mere om dette senere.

Efter en god nats søvn stod den på vægttræning for Sara. Vores plan frem mod konkurrencerne på mandag er klar, og med masser af tid og ro her i VM-byen er der fine forhold til at forberede sig ligeså stille. Ud over boliger, madsal etc. så er der også et komplet 8 rundbaners stadion, stort kasteareal samt en lille 200 m rundbane, så alle træningsfaciliteter er lige om hjørnet.

Et lille men er dog vægttræningsfaciliteterne! De er placeret i et telt mellem stadion og kastebanen, og kunne egentlig være ok. De har dog ikke lige gennemtænkt hvad der sker når man kaster over 100 kg tunge vægtstænger ned på nogle meget tynde og ujævne podier! Jeg kan fortælle at de hopper op og flyver tilfældigt rundt til fare for alt og alle:-( Og når højden op til nogle stålwires der holder teltene på plads kun er ca. 220 cm, så er det lidt svært at lave træk!!! Men bortset fra det, så fik Sara gennemført sine øvelser (halve ben, frivend og jump step-ups).

Sara og Anders spiser "local-style"

Da Sara og jeg ankom til VM-byen var vi eneste danskere. Samme aften kom DAF’s formand, næstformand og direktør dog også, da de skulle deltage i IAAF’s kongres. Og dag 11 om aftenen ankom holdets veteran, Anders Møller, også. Dermed begyndte den danske trup efterhånden at tageform.

Dagen efter var der ikke den store træning på programmet, så vi valgte at tage metroen ind til centrum for at få lidt fornemmelse af byen. Vejret var fortsat ret skidt, så vi brugte det meste af tiden med at sidde på en kaffe-bar og snakke samt kigge ud på livet i gaderne. Egentlig er det bemærkelsesværdigt, hvor få mennesker der er i gaderne i betragtning af byens størrelse samt hvor tætbefolket landet er. Mon alle mennesker arbejder i døgndrift???

Vi fik dog set hovedstrøgene i byen, kigget lidt på sportstøj, så et klassisk koreansk tempel samt var på et urte- og naturmedicinmarked. Metroen tilbage til VM-byen tager kun 20 min, så det er ikke noget problem at komme frem og tilbage.

Hen på aftenen ankom Caroline B Holm samt Lars Nielsen og Thor Torp. De ankom fra den fælles nordiske pre-camp i Mokpo længere sydpå. Det er en lejr som de nordiske lande har sat op for at man kan komme til østen og vende sig til vejret samt ikke mindst tidsforskellen. Da Sara og jeg kom direkte fra Kina, så vi ingen grund til at tage i pre-camp først.

Der er rigtigt kredset for detaljerne i Athletes Village. Her er det en lund med pyntegræskar, som man kommer igennem på vej til træningsbanen

Athletes Village/VM-byen
Som nævnt er VM-byen et helt kapitel for sig selv. Ligesom man kender det fra OL, og som vi også oplevede i Kina, så var der bygget en helt lille by til alle trænere, atleter og ledere. Det giver en helt speciel stemning med sådanne et lille samfund af internationale atleter. Ved dette VM deltager atleter fra hele 202 lande, og der er dermed alle mulige og umulige kulturer sammen. Det er spændende at gå og følge de forskellige grupper, og man mødes og snakker på tværs af discipliner, kultur, sprog etc.

Det naturlige samlingssted er dels træningsbanen og dels madsalen. I madsalen spiser alle samme sted og samme mad i et kæmpe cafeterielignende arrangement. Lidt specielt er det denne gang at det er placeret i en nybygget parkeringskælder, men det fungerer nu meget godt. Det er sjovt når alle sidder og spiser sammen – høj som lav! I går sad jeg ved siden af Allyson Felix ved morgenmaden, og ellers så er de jo der alle sammen. Asafa Powell, Steven Hooker, Sanya Richards, Craig Mottram, Koji Murofushi, Renaud Lavillenie, Melaine Walker, Dwight Phillips for blot at nævne nogle. De fleste lande er efterhånden ved at være ankommet i større eller mindre grad. Af de større lande er det vel kun Polen, Rusland og Hviderusland der slet ikke er kommet. Maden er OK uden at være noget specielt, men der er nu ikke noget at klage over. Rundt i byen kan man tage de mange cykler der er sat frem til at låne – selvom der vel højst er 500 m fra den ene til den anden ende! Men det ser nu sjovt ud når et par af verdens største atletikstjerne kommer kørende på en grøn tandemcykel;-) Eller Bolt der balancerer rundt på en lille blå cykel der bedre passede til en på 165 cm…

Alt i alt har vi det godt i Daegu. Athletes Village giver optimale betingelser for at forberede sig bedst muligt, og både Sara og jeg er ved godt mod frem mod mandag, hvor konkurrencerne for Saras vedkommende går løs.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s