Dag 10 – Velkommen til Korea

Posted: 22 August, 2011 in Nyheder

Køkkenet i en af vores store lejligheder i Athletes Village

Kl. 6.05 lokal tid landede Sara og jeg i Gimhae Airport i Busan knap 100 km fra Daegu. Ikke det fedeste tidspunkt at rejse på, da det røver ens nattesøvn, men til gengæld var det direkte og hurtigt. I lufthavnen var der ikke hundredevis af hjælpere som i Kina, men der stod da en enkelt og ventede på os.

Vi kom hurtigt i en lille minibus videre til Daegu. Og da vi ankom til ”Athletes Village” ret tidligt om morgenen, var der ingen kø til akkrediteringen, så vi kom hurtigt igennem og op på vores værelser. Så ca. kvart over 8 lå jeg i min seng og kunne indhente lidt af den tabte søvn!

Ligesom ved Universiaden, så er vi indkvarteret i en såkaldt ”Athlete Village”, og ligesom i Kina er det en helt ny ”by” bygget til lejligheden. De mange lejligheder skal derefter sælges til bolig i øvrigt. Den danske delegation er fordelt i tre lejligheder, hvor der i hver er tre soveværelser samt køkken, stue, bad etc. Lejlighederne er i øvrigt kæmpe store, og i bedste koreansk stil er det fyldt med alskens teknik, så fx lyset automatisk slukker og tænder når man går ud  og ind af rummene. En ”Athlete Village” er altid en hyggelig måde at bo på, for på den måde er alle atleter, trænere og ledere fra alle mulige lande meget tættere på hinanden, hvilket skaber en hyggelig og international atmosfære.

Lidt koreansk kultur imellem vores lejlighedskomplekser til at gøre det lidt hyggeligt

Stemningen virker rolig og afslappet, og der er mange fine detaljer med grønne områder og traditionel koreansk udsmykning der gør, at man kommer i god stemning. Desuden er der et kæmpe ”food-hall” som mærkværdigvis er placeret i en parkeringskælder (som trods alt er ryddet for biler). En rigtig god finesse er, at man har lavet et komplet træningsstadion lige i baghaven. Dermed har man perfekte træningsforhold, og slipper for shuttle-busser, ventetid og logistik problemer når man skal træne.

Ud over afslapning og udpakning, så fik vi kigget os lidt om. Sara skulle også til doping blodtest, som er noget nyt samtlige deltagere skal umiddelbart efter ankomst. Vi fandt også en stor hal med videospilsmaskiner, som asiatere jo er helt vilde med. Vi fik da udfordret hinanden i både bil og skydespil;-) Vi var i øvrigt ikke særlig gode til det!

Udsigten fra værelset med træningsstadion i baggrunden

Den sidste bemærkelsesværdige ting fra vores første dag er vejret. Når man kommer fra Kina, så føles det faktisk halvkoldt. Der har vel næppe været meget over tyve grader i dag, og det har stort set regnet og småregnet hele dagen. Et noget mere ”hjemligt” klima må man sige. Til gengæld er luften rigtig frisk, og med de smukke bjerge hele vejen rundt, føles det faktisk rigtig friskt at være i Korea. Vejret de kommende dage siger i øvrigt også regn og ca. 25 grader, så det er åbenbart standarden i øjeblikket.

I morgen står den på vægttræning, og så skal vi nok også lidt ud og kigge os omkring, så vi rigtigt kan danne os et ordentligt indtryk, af det nye sted vi er kommet hen.

En fantastisk solnedgang og bjergene set fra min lejlighed - et rigtigt "kodak-moment". Bemærk hvordan dagens regnvejrsskyer er ved at trække sig væk!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s