Dag 6 – finaledag

Posted: 18 August, 2011 in Nyheder
 
Startlisten til aftenens 400 m hæk finale for kvinder

Så oprandt den spændende dag, hvor Sara for anden gang i træk stod i en Universiade finale. Bronzemedaljen fra sidste gang var der ikke meget der tydede på at hun kunne leve op til, men målet var også primært et led i processen frem mod VM.

Men inden vi nåede så langt, havde jeg og det danske hold en travl dag på stadion.

Allerede fra morgenen af var hele 4 sprintere/hækkeløbere i aktion. Først var det Anne Møller i 100 m hæk, men hun formåede ikke at ramme dagen desværre. En lidt mislykket start og acceleration gjorde det svært for hende, da det jo normalt ellers er hendes stærkeste våben. Så uden meget fart fra start hjalp det lige lidt at der kom lidt fart mod slutningen. Hun sluttede sidst i sit heat med 14,40 sek.

Anna Olsson i fin stil i indl. heat på 200 m. Og akkurat videre til mellemrunden ovenikøbet med seasonbedst

Mere succes var der i 200 m heatene – faktisk var der fuldt hus! Alle tre – Anna Olsson, Nicklas Hyde og Mike Kalisz – formåede at komme videre fra indledende runde til aftenens mellemrunde. Flot løbet af alle tre, og især Anna der satte SB kunne være meget tilfreds. I aftenens mellemrunde kunne ingen af dem som forventet lege med om semifinalepladserne.

Også trespringeren Katrine H Kristensen og spydkasteren Maria L Jensen var i aktion i dag. Begge klarede som forventet, uden dog at kunne blande sig i toppen.

Generelt har hele dagen stået i atletikkens tegn. Fra tidlig morgen til sen aften har der været fokus på dagens konkurrencer, og udover opvarmning og konkurrencer har der kun været tid til spisning og opladning.

En der havde ladet op hele dagen var Sara. Efter sig indledende løb, hvor hun var gået i finalen som 8. bedste tid, så havde hun fået den utaknemmelige bane 1. Aldrig havde hun løbet hurtigere end 56,99 sek. fra bane 1, men hun var ved godt mod inden aftenens finale. Hun var fokuseret, benene virkede ok friske og ikke ømme, og vigtigst af alt, så er vejret så meget bedre til atletik om aftenen. Ingen vind, ingen sol og en perfekt varm temperatur gav meget bedre betingelser for toppræstationer.

Sara sekunderne før startskudet går til 400 m hæk finalen

Planen var et aggressivt udlæg, men gerne med overskud til at presse fra 7. til 9. hæk. Det blev også et ok udlæg, men dog ikke så aggressivt som planlagt. En hård kollision med første hæk slog desværre lige den sidste procent af den hurtige rytme, om hun kom til at slide lidt i det ved 4. til 6. hæk. Skiftet fra 15 til 16 skridt mellem 6. og 7. hæk gik fint og der var fin fart til den korrekte rytme til 8. hæk. Faktisk havde hun ved 6. hæk ligget helt i front, men ved 8. hæk begyndte de andre at rykke forbi. Hvis benene havde føltes frisk var det meningen at hun skulle forsøge med 16 skridt fra 8. til 9. hæk, men der var brugt for mange kræfter inde i bane 1, ligesom de lidt for tunge skridt tidligere i løbet havde kostet. Hun måtte dermed gå på 17 skridt på 9. hæk, hvilket kostede lidt fart. Til gengæld var der et fint drive over sidste hæk, hvorfra hun kunne fighte sig i mål. Resultatet: 56,54 sek. og en 4. plads. Det blev derfor ikke nogen gentagelse af medaljen fra for to år siden i Beograd, men dels var konkurrencen noget hårdere denne gang, og dels havde Sara noget sværere betingelser inde fra bane 1.

Der var nu ikke grund til at se misfornøjet ud - resultatet var mere end godkendt idag;-)

Resultatet er god en god opmuntring. Hun slog mange der på papiret er bedre end hende, ligesom hun fik afprøvet nogle vigtige elementer inden næste uges VM. Og først og fremmest fik hun kvalitetstræning på allerhøjeste niveau, som er vigtig for at kunne toppe i Daegu. Efter hendes kvalifikationsløb fra Ljubljana måtte hun holde 2 ugers pause fra maxsprint pga. knæproblemer, og ovenpå dette havde vi kalkuleret med at hun behøvede ca. 3 gange med træning/konkurrence på allerhøjeste intensitet, samt to træningspas med mellemlange intervaller for at kunne toppe. Og hvis den plan holder, så skulle hun være klar om en god uges tid til at yde sit ypperste. Vi krydser fingre for at hun kan ramme dagen;-)

Alt i alt var det et meget tilfredsstillende resultat på trods af nogle små tekniske ”problemer” i dag. Fra bane 1 formår hun at løbe sin 4. hurtigste tid nogensinde, og værd at bemærke er også at hun nok engang kravler under OL og VM kravet.

Dermed er Saras Universiade 2011 slut, og natten mellem søndag og mandag går turen videre til Daegu. Inden vi når så langt, så er der dog fra min side fuld fokus på Jon i morgen. Jon skal i morgen kl. 12.39 lokal tid (06.39 dansk tid) løbe indledende heat på 110 m hæk. Jon er kommet i et meget hårdt felt, men vi krydser fingre for at Jon løber et super godt løb. Formen er hvertfald helt i top, og Jon virker glad, motiveret og fokuseret frem mod morgendagens konkurrencer, så jeg håber på et godt løb.

Flere billeder fra idag:


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s