Dag 5 – Træning og en tur i Eiffeltårnet!!!

Posted: 17 August, 2011 in Nyheder

Ja, det kan lyde mærkeligt, men jeg var faktisk et smut i Eiffeltårnet i dag. Og sikke en udsigt! Mere om det senere.

Først stod den på en tur på stadion til stangspring, hvor Iben var i gang. Heldigvis var det ikke helt så varmt i dag, men som man kan se på den officielle morgenmåling var det nu alligevel pænt varmt;-) Iben fik i øvrigt noteret 3,95 m, hvilket ikke var nok til finale.

Efter Iben havde springet stod den på model-træning for Jon. Han skulle lave den sidste afgørende tekniktræning, ligesom han skulle prøve sin gameplan for opvarmning, call-room og konkurrence af. Og at dømme ud fra dagens træningsløb, så er han super klar til konkurrencerne på fredag.

En tro kopi af den lille havfrue i størrelsesforholdet 1:1. Bemærk i øvrigt at operahuset ligger i baggrund;-)

Da vi havde overstået træningen var der stadig en masse timer tilbage af dagen. Jeg tog derfor sammen med Jacob og Steffen (vores holdleder) samt de to gymnaster Helge og Mikkel ind til centrum. Her kom vi ind i den såkaldte ”gamle” forretningsbydel, hvilket vil sige at det var over ti år gammelt. Her var nogle hyggelige små gyder, hvor man kunne købe hvad som helst, ligesom enhver lille butiksfacade dækkede over en indgang til en labyrint af butikker, trapper op og ned, gange osv., hvor man kunne købe alverdens ting til ganske små priser. Lidt længere inde i distriktet kom så nogle klassiske gågader med mere eller mindre kendte mærkevarer.

Efter et par timer i shopping-myldret bestemte jeg mig for at jeg hellere ville opleve noget andet. Jeg fandt derfor en metro og tog ud til noget der hedder ”Windows of the World”. Jeg havde hørt at det skulle være et meget sjovt sted, hvor de bl.a. havde en slags kopi af Eiffeltårnet.

Jeg ved egentlig ikke hvad jeg havde forventet, men jeg må sige at jeg var nærmest ”blæst tilbage” da jeg nåede frem og så hvad det var! En gigantisk tema-park, hvor man havde ladet bygge stort set alle ”must-see” seværdigheder i verden. De var delt lidt op i regioner af verden, og de var lavet i forskellige størrelsesforhold. Eksempelvis var der selvfølgelig en tro kopi af den lille havfrue lavet i størrelsesforholdet 1:1, mens en lang række asiatiske templer var laver i 1:15. Og så var der lige Eiffeltårnet…. Det 320 m høje monoment fra Paris havde de lavet i størrelsesforholdet 1:3, hvilket vil sige at det tårnede sig over 100 m op i luften. Og jeg skulle selvfølgelig lige op i den og nyde den fantastiske udsigt over hele den kæmpe millionby Shenzhen. Man kunne også se ud over Shenzhen-bugten og helt til Hong Kong, ligesom man selvfølgelig havde et perfekt overblik over den enorme tema-park.

Efter turen i Eiffeltårnet stod den på en hurtig rundtur igennem verdens vidundere (jeg tror at samtlige ”Wonders of the World” fra computerspillet Civilization var at finde;-) ), hvor den bl.a. stor på Angkor Wat, Spiralmineratten, Templet i Bangkok, Operahuset i Sydney, Det Skæve Tårn i Pisa, Peterskirken, Triumfbuen i Paris, Den spanske Trappe, Manhatten, Påskeøen, Det Hvide Hus i Washington, Mt. Rushmore osv. Osv. Det var helt usandsynligt, hvad de havde fået med i parken, og de få timer jeg havde sat af var slet ikke nok til at få det optimale ud af oplevelsen. Men fantastisk var det! Er der noget kinesere er både berømt og berygtede for, så er det deres evne til at kopiere andre. Og ja, denne park var vel nærmest at føre dette til ekstremer! De kinesere…..!!!

Nicklas i fin stil ved 270 m i sin semifinale

Efter turen i parken var det tilbage på stadion, hvor Nicklas Hyde skulle løbe 400 m semifinale. Desværre ramte han ikke lige dagsformen, og sluttede samlet som nummer 20. En ting jeg dog med stor glæde bemærkede, var hvordan temperaturen på den tid af dagen er helt anderledes end midt på dagen, hvor solen bager. Det er bestemt ikke et minus for Sara der i morgen skal løbe på samme tid, når det gælder finalen i 400 m hæk.

I øvrigt var også den danske 10.000 m løber i aktion denne aften. Han endte på en ærefuld 14. plads, i et løb, hvor flere løbere ganske enkelt dejsede om – bl.a. den russer der havde ført de første 9 km! Så jo, det var da stadig pænt varmt, selv om der ingen sol var.

Stemningen på det flotte stadion er i øvrigt helt fantastisk – specielt i aftenprogrammet. Ved aftenens 100 m finaler var stadion jo nærmest på kogepunktet. Totalt dødt løb om guldet i herrernes løb, hvor det endte med at en jamaicaner fik guldet. Men mindst ligeså interessant for de lokale var et kinesisk guld.

Stadion

Det imponerende nybyggede stadion set fra opvarmningsbanen. Både stadion og opv. banen har selvfølgelig 10 baner på langsiden!

Som tidligere nævnt ville der komme en lidt nærmere beskrivelse af det fantastiske stadion. Som alt andet her i Shenzhen, så er det stort, nyt og ganske spektakulært! Det er bygget til formålet Universiaden, og udover selve atletikstadion, så ligger der et kæmpe svømme og vandpolo stadion samt hovedbasketball hallen tæt derved – alle tre komplekser er lavet i fuldstændig samme iøjnefaldende design. Der er plads til lidt over 60.000 tilskuere på atletikstadionet, og det har kostet den nette sum af 3,3 milliarder danske kroner (omregnet i dagens kurs!!). Men OK, det samlede budget for dette arrangement er jo også 145 milliarder danske kroner….. Så når vi synes det er vildt overdrevet herovre, så er det jo ikke gratis (jf. wikipedia).

Satdion set udefra ved aftentid - den skifter konstant farve under konkurrencerne

Når vi ankommer til stadion, så kører vi ned under stadion, hvor der er et mylder af liv. Lange brede veje fører biler og busser rundt i undergrunden under stadion, som bl.a. er forbundet med svømmestadion på denne måde. Lige ved siden af stadion er det fine opvarmningsstadion med 10 baner på langsiden og 8 rundbaner. Selve konkurrencestadion har 9 rundbaner og 10 på langsiden, og egentlig kunne de have udvidet med 2-3 baner mere hele vejen rundt – der ligger alligevel kunststof på området. Prikken over i’et er om aftenen, for yderbeklædningen på stadion konstant skifter farve i alle regnbuens farver – både udvendig og indvendig.

Endnu engang må jeg blot konstatere at kineserne virkelig har opeet sig og lagt stor prestige i arrangementet.

En spændende dag i vente
I morgen går det så atter løs på løbebanen for Sara, når hun 19.40 lokal tid løber 400 m hæk finale (13.40 dansk tid). Hun har fået den svære bane 1, men er frisk på at give det en chance. Mulighederne for at forsvare medaljen fra sidste gang er yderst minimale. En tyrker, en russer og en ukrainer ligner gode bud på medaljer, men målet er helt klart at rykke nogle pladser op i feltet. Vigtigst er dog fortsat at løbet bliver så optimal en forberedelse frem mod VM, som finder sted om halvanden uge i Sydkorea.

Dagens billeder:

Comments
  1. kari pedersen says:

    hej Mikkel, googlede lige kopi af Eiffeltårnet, og så faldt jeg over din flotte logbog , du skriver rigtig spændende om det du ser og oplever. Spændende indkig i en for mig anderledes verden. Så fandt jeg da ud af, hvor kopien stod….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s