Dag 4 – Gameday! Sara i finalen

Posted: 16 August, 2011 in Nyheder

Sara klar til at gå i blokken i sit heat på 400 m hæk.

Endelig, fristes man til at sige! I dag var der endelig atletikkonkurrencer på programmet ved Universiaden. Allerede tidligt fra morgenen var det danske hold i fuld gang, da hele 6 aktive kom i aktion. Sara var den sidste af de 6 der skulle konkurrere, da hun 12.41 skulle løbe i heat 2 i kvindernes 400 m hæk.

Inden Sara skulle i gang havde vi set hvordan Nicklas Hyde på yderste mandat havde kvalificeret sig til mændenes 400 m semifinale, mens Jacob Riis måtte tage til takke med en sekundær placering. På 100 m for herrer var der heller ikke avancement til Mike Kalisz, mens Anna Olsson var uhyggelig tæt på videre deltagelse – hun endte dog lige uden for den frelsende 32. plads. Sidste dansker var Peder P Nielsen, der i trespring ikke lige ramte dagen. Han blev nummer 18, hvor de 12 bedste gik i finalen.

Tilbage til Saras konkurrence. Først og fremmest var det i dag ekstremt varmt! Over 30 grader, over 80 % luftfugtighed og en bagende middagssol gjorde det nærmest umenneskeligt at konkurrere i dag. Opvarmningen gik egentlig ok, men i løbet af opvarmningen var det tydeligt at hun var mere og mere ved at koge over. Vi prøvede at tage lidt ro på, men det var ikke helt optimalt. Da hun kommer ind på banen efter call-room, ser hun ud til at være faldet mere til ro, og hun løber et fornuftigt prøveløb.

Da Sara har bane 6, og bane 3, 4 og 5 består af nogen der alle har løbet markant hurtigere, så forventer vi at hun selvom hun lægger hårdt ud, vil se sine modstandere i andet sving – specielt englænderen i 5’eren, som er kendt for hårde udlæg. Men der var tilsyneladende ingen der havde det store overskud i dag, for først ved 8. hæk begynder hendes modstandere at komme op. Og selvom Sara har lagt rimelig friskt ud, så har hun løbet med lidt for lange og tunge skridt, så egentlig underligt at de andre ikke kommer op før. Sara bliver lidt usikker og gevaldig træt mod slutningen, så selvom de første 8 hække sidder efter planen (i forhold til skridtantal), så bliver både 9. og 10. hæk lidt kiksede og alt farten ryger desværre. Modstanderne suser så forbi, og en ekstrem træt Sara kæmper sig ind på en 3. plads.

Efter en total overophedning i opvarmningen og konkurrencen, var der ikke andet at gøre end at stikke hovedet i en balje is efter konkurrencen!!!

Vi var noget nervøse inden sidste heat, for det så ud til at blive tæt om hun skulle komme videre. Men det viste sig at det akkurat var nok, da hun med 57,02 sek. endte på den frelsende 8. plads og dermed finale. Selvom tiden ikke lyder af meget (1,05 sek. fra hendes danske rekord), så er det værd at bemærke at hurtigste tid blev 56,48 og næsthurtigste tid blev 56,71 sek. – altså utrolig tæt mellem de 8 finalister. Og tiderne skal ses i forhold til at Sara inden konkurrencen havde 9. bedste årsbedste med sine 55,97 sek., så det var helt sikkert ikke let at præstere optimalt i dagens ekstreme varme for 400 m hækkeløberne. Det var også sjovt at se pigerne efter løbet. De fleste sad fuldstændig slået ud af varmen og de halvskidte resultater rundt omkring i gangene under stadion samt på opvarmningsbanen. Der var mange ansigtsudtryk der talte sine tydelige sprog! En af dem var favoritten Titimets fra Ukraine, som akkurat blev slået af Sara, og som derfor endte på den utaknemmelige 9. plads, hvilket nok ikke er helt tilfredsstillende for årets 5. hurtigste europæer…

Finalen finder sted torsdag aften kl. 19.40 lokal tid og altså efter solnedgang. Det giver nogle helt andre forhold. Sara må desværre tage til takke med bane 1, men vil selvfølgelig gå ”all-in” på at lave en toppræstation. Men først og fremmest var hovedmålet med Universiaden at få to konkurrencer på allerhøjeste plan inden VM, så den del af målsætningen er allerede opfyldt.

Resten af dagen er for mit vedkommende gået med afslapning og arbejde! I en lille pause gik jeg lige en runde i ”Athlete-village”, hvor jeg bl.a. kom forbi en frisør. Og da jeg alligevel trængte til en klipning, så tog jeg chancen. Og søreme og de ikke leverede et super stykke arbejde! Først blev håret selvfølgelig grundig vasket, inden den stod på en meget omhyggelig klipning (selvfølgelig ikke med maskine). Derefter stod den på endnu en gang hårvask, så alle de afklippede hår forsvandt, inden den stod på tørring mv. Jeg blev betjent af en hårvasker, en frisør samt havde en tolk ved min side hele tiden. Og prisen….. den nette sum af 34 kroner:-) Ikke dårligt!

Flere billeder fra idag:
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s