Dag 3 – sightseeing, shopping og træning

Posted: 16 August, 2011 in Nyheder

Jon godt kørende ved dagens træning. Ser frem til fredagens konkurrence!

Efter at være faldet lidt til ro og en god nats søvn, var det tid til rigtigt at få skabt sig et overblik over området, stævnet etc. Sara skulle bruge dagen på opladning inden morgendagens konkurrence, mens jog skulle have næstsidste hækpas inden han skal i aktion på fredag.

Jon havde en af sine bedste træninger nogensinde, så der var egentlig intet at klage over på denne front. Både han og jeg glæder os nu bare til det endelig bliver konkurrencetid! Efter træningen valgte vi at gå hjem til hotellet (athlete village), hvilket tog ca. 20 min. Og jeg overdriver ikke, hvis vi på den tur blev standste omkring tyve gange for at få taget billeder! De er lidt skøre de kinesere;-)

Vejret herovre er som man kan forestille sig – varmt og fugtigt. Mindst 30 grader, masser af sol og en luftfugtighed på plus 75 % er stærke sager. Indimellem kommer der lidt torden og regn, men det meste af tiden bager solen bare ubarmhjertigt. Spændende at se hvordan det spiller ind på konkurrencerne!

Det imponerende nybyggede stadion set fra opvarmningsbanen. Både stadion og opv. banen har selvfølgelig 10 baner på langsiden!

Udover træning, var der en masse timer i overskud. Dem brugte jeg og Jon på en tur indtil centrum af den imponerende by. Knap en time i bil, og man var inde i downtown. Her tog vi først på det såkaldte silkemarked, som er en tro kopi af det tilsvarende marked i Beijing. Her kan man købe alt mellem himmel og jord – særligt, tøj, smykker, elektronik, tasker og ure. Men selvfølgelig kan man også købe skræddersyede jakkesæt og silkekjoler, som jo egentlig er det markedet er bygget op omkring. Vi fik alle gjort nogle gode handler, hvor der som altid gik konkurrence om hvem der kunne handle mest om priserne!

Derefter tog vi videre til shopping af en anden kaliber, da vi blev kørt hen til et 6 etagers kæmpe luksus shoppingcenter. Her var bl.a. Asiens størst Louis Vuitton butik og et hav af andre luksusbutikker. Desuden havde indkøbscentret en stør skøjtebane inde midt i centret, hvor der udover en masse handlende der ”legede” også var en formidabel kinesisk skøjteprinsesse, der brugte lejligheden til at træne piruetter mv.

Åbenbart et "must-see" i Shenzhen! Et billede af Deng Xiaoping - manden bag liberaliseringen af handlen i Shenzhen provinsen og mangeårige kinesisk leder

Bagefter bad vi om at blive kørt hjem, men vi ville da gerne lige holde et sted på vejen, hvis der var noget flot at se. Og efter lidt betænkningstid sagde vores guide, at så viste hun lige hvad vi skulle se. Det viste sig at være en lokal plads med en masse blomsterudsmykning og et kæmpe stort billede af den tidligere kommunistiske leder Deng Xiaoping. Jo det var i sandhed en smuk oplevelse…. Næste gang tror jeg vi selv finder noget at opleve;-)

Mandag aften kom de første startlister også endelig. Vi ventede med spænding på listerne til kvindernes 400 m hæk, og det blev noget af en overraskelse da de kom. Siden teknisk møde var der nemlig indløbet 5 afbud, så der var pludselig ikke semifinaler mere. I stedet var der indledende og direkte kvalifikation til finalen. Sara var kommet i det hårdeste af de tre heats, hvor hun var seedet 4’er. De to bedste fra hvert heat samt de to bedste tider ville gå i finalen, og Sara var seedet nr. 9 samlet.

Det var derfor med stor spænding at vi kunne gå i seng, da morgendagens løb ville blive yderst spændende. Målet er klart – en finale, men vi er udmærket klar over at det ikke vil blive let!

Nedenfor lidt billeder fra dagen – klik på dem for større udgave!

Advertisements
Comments
  1. I’m extremely impressed with your writing skills and also with the
    layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself?
    Either way keep up the excellent quality writing, it is rare to see a nice blog like
    this one these days.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s