Windsprint, Sundsvall

Posted: 31 July, 2011 in Nyheder

Dagens stævne i svenske Sundsvall blev en lidt blandet fornøjelse. Vejret var fint og der var selvfølgelig medvind, som arrangørerne garanterer. Og Sundsvall er egentlig en ganske hyggelig by lang pokker i vold oppe i Sverige.

Selve stævnet er et rent sprint/hæk stævne, og arrangærerne gør alt hvad de kan for at gøre det optimalt for de aktive. Desværre skred tidsskemaet fra starten, men fjernede ikke det positive indtryk af stævnet.

Fra gruppen var Martin, Jon og Andreas i aktion, og for alle 3’s vedkommende, var det første stævne efter en træningsperiode, som skal få formen til at topee igen frem mod bl.a. DM. Ingen fik hverken PB eller SB med hjem, men alle tre fik vist momentvise særdeles gode takter.

Andreas
Bedste samlede resultat opnåede Andreas med en 3. plads. I indledende heat fik han en rigtig skidt start, og hele løbet bar præg af dette. Han fik derfor forventeligt den noget moderate tid 14,34 sek. I finalen var han dog mere klar, og vi havde fået rettet fejlen omkring starten. Som altid fik han en lidt forsigtig start, men ikke noget slemt. Op af banen fandt han tilgengæld noget af sig gamle “jeg” tilbage, og fra 3. til 6. hæk drønede han opad banen og lukkede hullet til sin evige konkurrent – norske Vladimir Vukicevic. Men bedst som han faktisk gik forbi Vladimir kiksede han totalt en hæk og mistede desværre alt farten. I mål måtte han derfor nøjes med en 3. plads efter en hurtig amerikaner og Vladimir med tiden 14,19 (+2,8). I øvrigt kan det nævnes at Vladimir sluttede i 14,04 sek., så Andreas er ved at finde farten – nu skal teknikken så lige følge med!

Jon
Som Andreas løb Jon to gange 110 m hæk. Og som Andreas lykkedes det ikke helt i første løb. Efter en god første halvdel tabte han simpelthen spændingen og koncentrationen, og dermed røg intensiteten og farten desværre. I finalen var han dog mere fokuseret, og fik også momentvis vist rigtig gode elementer. Især slutningen var rigtig god, så hvis han rammer første halvdel som han sommetider kan, så kan der være PR på vej. Tiden blev 14,42 sek.

Martin
En meget blandet dag for Martin. I indledende har han relativt opsat på et godt løb, men den værst tænkelige start, hvor startblokken fløj op og skred, gjorde det ikke let. Han kom dog godt igen og lavede et super midterstykke i løbet, inden han slappede af mod slutningen. Tiden blev på trods af den kiksede start og den afslappede slutning 10,78 sek. (+1,0). I finalen (C-finalen) skulle den så have en over nakken, og han lavede da også de første 30 m som når han har løbet aller bedst på 60 m. Men desværre “ville han lidt for meget” og slutningen af løbet endte voldsomt anspændt, og farten røg fuldstændigt. Så tiden 10,79 sek. i finalen med perfekt medvind (dog lige over 2 m/s) må siges at være en skuffelse, men modsat viste løbene idag at Martin har en megetstor kapacitet i øjeblikket.

Alt i alt en spændende bekendtskab med stævnet i Sundsvall selv om præstationerne var lidt op og ned. Stævnet var præget af ekstremt højt niveau i sepcielt 100 m løbene med flere jamaicanere, amerikanere samt hele den svenske elite til start. Fx blev vindertiden på 100 m så god som 10,03 med 10,16 på 2. pladsen. Og bemærkelsesværdigt var også Merlene Otteys sejr i B-finalen for kvinder med 11,69 sek. – I EN ALDER AF 51 ÅR!!!

Imorgen venter så en ca. 6 timers køretur på tværs af Sverige til Karlstad, hvor der i overmorgen er Folksam Grand Prix.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s