55,97 sek til Sara – DANSK REKORD, VM kvalifikation og under OL kravet!

Posted: 27 July, 2011 in Nyheder

Sara ved det seneste VM umiddebart efter at hun havde kvalificeret sig til semifinalen. Nu er hun klar til endnu et VM!

ENDELIG! Efter et hårdt år med mange skader og en lang og hård genoptræning lykkedes det tidligere på året for Sara at komme tilbage i konkurrenceform. Spørgsmålet har dog hele tiden været, om hun ville nå op på sit gamle niveau allerede i år eller, om det ville blive en mellemsæson.

Sæsonen startede moderat, men en gradvis fremgang og 56,95 sek. i Chambery for 2½ uge siden fik os til at tro på, at VM kravet og en dansk rekord var mulig allerede denne sæson. Og med de seneste par træningspas i bagagen var min mavefornemmelse rigtig god inden dagens løb i slovenske Ljubljana.

Og fornemmelsen skulle da også vise sig at bygge på noget fakta. For selvom jeg drømte om et 56,2 løb idag, så smadrede Sara alle forventninger fra både hende selv og undertegnede, da hun i et stærkt internationalt felt satte alle modstandere til vægs. Og tiden: 55,97 sek – en absolut verdensklassetid.

Hun var på forhånd seedet som nr. 5 på årsbedste og nummer 6 på PR. Men ikke desto mindre blev det til en sejr – bl.a. over nr. 5 fra det seneste OL Anna Jessien fra Polen.

Det som hele forsommeren er gået med, er at finde den rette skridtrytme. Og for første gang i år lykkedes det med den plan vi allerede tidligt på sæsonen havde fastlagt. Og tilsyneladende var det opskriften til dagens fantomløb, der bringer Sara op som nr. 16 på den øjeblikkelige Europa-rangliste.

Dagens løb fuldender også sæsonmålet om kvalifikation til VM i Daegu i august måned samt mindst en tid under OL kravet i løbet af 2011 – kravet til begge stævner lød for Sara på 56,55 sek.

Som et sjovt kuriosum kan det også nævnes, at det er tredje danske rekord i træk som Sara sætter i det tidligere Jugoslavien (først Bosnien, så Serbien og nu Slovenien) – så måske vi skal til prøve at tage til Kroatien næste gang;-) Læs mere på dansk-atletik.dk.

Sara træt efter genoptræning på træningslejr i april. Dengang var spørgsmålet om hun overhovedet kom til at løbe igen - nu står den på VM og måske OL!

Planen for den kommende tid er dog ikke umiddelbart ændret. Først står den på Karlstad GP på tirsdag, derefter DM og sidenhen Copenhagen Athletic Games 11/8. Allerede samme aften flyver hun til Kina for at forberede sig til Universiaden, som bliver en kombination af vigtig konkurrencetræning og pre-camp frem mod VM i slutningen af august. Dog giver dagens resultat en masse ro til at finjustere på teknikken og formen frem for at stresse efter at klare kvalifikationskravet.

Så indtil videre et stort tillykke til Sara med den flotte rekord og opfyldelsen af alle sæsonens forventninger – en sæson der startede med skader og problemer, og hvor flere faktisk stillede spørgsmål til om hun nogensinde ville komme til at løbe igen.

Men det er altsammen historie…. Nu er det Universiaden og VM det gælder, og på lidt længere sigt selvfølgelig OL i 2012, som vi så småt kan begynde at tænke på;-))

Læs også nyhed på sporten.dk

Og noget nær samme historie kan findes på ekstrabladet.dk

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s