Træningslejr i Formia

Posted: 21 April, 2011 in Nyheder
 
Tilbage i Formia giver højt humør og masser af god træning.

Efter en lidt rolig periode oven på indendørssæsonen, så er den første træningsperiode frem mod udendørssæsonen 2011 afsluttet. Overgangen til anden træningsperiode blev markeret ved afrejsen til Italien, hvor vi for tredje år i træk er på det olympiske træningscenter i Formia.

Ud over træningsgruppen er en række andre atleter fra Jylland – i særdeleshed Århus 1900 også med. Vi er ialt 32 personer fra Danmark i Formia.

Første træningscyklus hernede er afsluttet, og i dag er der fridag. Som altid er centret den perfekte ramme for vores træning med gode træningsfaciliteter, godt vejr, god mad og plads til masser af afslapning og restitution.

Her følger en kort status på alle i gruppen ovenpå årest første træningsperiode samt med lidt kig frem mod den kommende sæson:

Sara i gang med stabilitets- og rygprogrammet

Sara
Efter den afbrudte indendørssæson er Sara igang med et opbygning og genoptræningsprogram frem mod udendørssæsonen. Træningen er meget lidt specifik, så det er svært at konkludere hvad status er. Dog ser det ud til at hun følger planen, og at hendes svage fod og ryg er ved at blive styrket, så hun forhåbentligt undgår større problemer med disse hen over sommeren. Der er stadig lang tid til vi planlægger at se hende i konkurrence igen, men som nævnt forløber træningen planmæssigt.

Andreas i gang med årets første hækstarter

Andreas
Oven på det dramatiske styrt ved EM inde, er Andreas tilbage i fulde omdrejninger. Træningen kører rigtig godt, og vi har fat i nogle af de tekniske problemstillinger, som vi ovenpå indendørssæsonen ønsker at løse udendørs. Både fysisk og teknisk ser det meget lovende ud, så vi krydser fingre for en succesrig sæson. Inte tyder hvertfald på andet….

Martin
Indendørssæsonen blev jo aldrig som vi havde håbet på. Martin har dog valgt at tage udfordringen op og forsøger nu at optimere frem for bare at give op. Allerede nu ser det ud til at nogle af de tiltag vi har gjort ser ud til at hjælpe, og vi håber derfor på en udendørssæson med lidt mere fokus end de seneste par år, hvor det stort set udelukkende har handlet om indendørssæsonen. Indtil videre har det været den fysiske træning og særligt vægttræningen der har været i fokus, så der har ikke været så meget løb endnu. Så fremtiden må vise om disse justeringer i træniingen mv. har været succesfulde.

Jon arbejder på kraft og power i accelerationen

Jon
Efter sin operation i efteråret og grundige optræning hen over vinteren, opstod der desværre lidt småproblemer hen over indesæsonen. Det har dog ikke været noget der har sat Jon tilbage rent træningsmæssigt, og både fysisk og teknisk har Jon aldrig været bedre kørende end lige nu. Vi har fået taget hul på nogle tekniske problemstillinger omkring angrebsbenet på hækken, og det ser ud til at vi får dette løst. Nu handler det om at holde fast i udviklingen og undgå skader – i så fald kan 2011 blive en rigtig spændende sæson for Jon.

Thomas
Ovenpå et halvskidt 2010, så har Thomas henover vinteren og i løbet af indendørssæsonen været rigtig godt kørende. Han er desværre lidt småsyg pt., og er derfor kommet lidt bagud med træningen. Det på trods, så har vi en måålsætning om at han i 2011 skal under 53 sek. på 400 m hæk, så den kommende tid handler meget om at få de tekniske elementer i forhold til primært rytmetræningen på plads i forhold til 400 m hæk.

Anne Effersø
Store problemer med hoften gør at hun hele vinteren stort set blot har fokuseret på at vedligeholde en vis grundform. Er inde i et forløb, hvor det stadig er usikkert, hvad det ender med. Hun har derfor valgt at blive hjemme fra træningslejren, og afventer yderligere undersøgelser. Det er tvivlsomt hvad 2011 sæsonen bringer.

Vi ser alle frem mod den kommende sæson med optimisme. Lige nu handler det om at forberede sig bedst muligt og få arbejdet hårdt og målrettet med både tekniske og fysiske elementer. Hen mod slutningen af maj regner jeg med at vi så småt begynder at se gode resultater, og ellers må tiden jo vise hvad resultat bliver.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s