DT finalen 2010

Posted: 11 September, 2010 in Nyheder

Selvom jeg for en gangs skyld havde prioriteret de hjemlige sysler, så var et par atleter fra gruppen selvfølgelig med ved dagens DT finale i Hvidovre.

Sara havde egentlig lukket sæsonen ned efter sin skade omkring DM, og begyndte for 1½ uge siden sin “vinter-træning”, men da Århus 1900 holdet så mildest talt elendigt ud, og med meget få mellem-/langdistanceløbere til rådighed havde vi besluttet at hun da godt kunne løbe 800 m og 400 m sådan lidt for sjov.

Selvom konkurrencer på disse distancer ikke lige passer ind i den træning hun laver for tiden (fx de 14 km løb i mandags eller 32 km rulleskøjteløb for et par uger siden), så viste hun dog at konkurrencegenet intet fejler. Med en 2.15 tid på 800 m vandt hun og var tæt på en 6 år gammel PR. På 400 m sikrede hun sig en andenplads.

Også Anne Effersø var med på kvindernes hold. Anne har haft en skidt sæson, og formen var da heller ikke helt i top. Hun løb dog acceptable 12,81 på 100 m og deltog ligeledes på 4×100 m stafetten. Sara og Anne var dermed vigtige brikker på det 1900 hold der sikrede sig ende et sæt sølvmedaljer til Århus 1900′ efterhånden store samling af sølvmedaljer i DT sammenhæng.

Også hos herrerne plejer der at stå sølvmedaljer på DT-menuen, men i år blev det anderledes. Et usædvanligt tyndt Århus 1900 hold måtte sande at marginalerne også skal på med, hvis man skal have succes i sport. Og idag var marginalerne bestemt ikke med. Specielt ikke for den hårdt plagede Thomas Cortebeeck. Efter en sæson ødelagt af skader var Thomas her sent i sæsonen for alvor kommet i omdrejninger, og han satsede derfor hårdt på et top resultat ved DT finalen. Desværre fik han i ugen op til stævnet ondt i den ene lægmuskel, og desværre viste det sig at det var mere alvorligt end som så. Og istedet for en sejr i 400 m hækkeløbet måtte han desværre udgå. Samlet koster det vel 15 point for Århus 1900 i forhold til de direkte modstandere at Thomas ikke kunne konkurrere, og dermed måtte klubben vinke farvel til sølvet. Faktisk måtte 1900 tage til takke med en 4. plads – første gang i 15 år uden medaljer!

Suveræne vindere for både herrer og damer blev (selvfølgelig) Sparta, der i øjeblikket er i en klasse for sig selv i dansk klubatletik.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s