Aarhus Hurdles: Andreas bryder drømmegrænse!!

Posted: 22 July, 2010 in Nyheder

I går blev første udgave af Aarhus Hurdles Festival afviklet. Det blev en dag med perfekte forhold for atleterne til at præstere topresultater, og selv om stævnet desværre blev ramt af store tekniske problemer og alle løb blev gevaldigt udsat, så ændrede det ikke på at flere atleter præsterede fremragende resultater denn juli-dag i Århus.

Første øvelse i “hovedprogrammet” var mændenes 110 m hæk. Og dette blev et brag af en øvelse!! Storfavoritten Lehann Fourie fra Sydafrika, verdens nummer 25 i år, vandt som forventet i verdensklassetiden 13,65 sek. Men vigtig er, at tæt dereffter fulgte Andreas Martinsen med tiden 13,96 sek!!! Første dansker under 14 sek. i 15 år, og ikke mere en 14/100 fra den danske seniorrekord. Det var selvfølgelig fristes man til at sige dansk U23 rekord. Resultatet var også 9/100 under kravet til EM i næste uge, men desværre var Andreas 3 dage for sent ude, og må altså vente to år på at få lov at deltage ved EM. Også længere nede i feltet blev der løbet stærkt. Jon sluttede som nr. 4 med årsbedste 14,55 sek.

Læs bl.a. omtale på Sporten.dk

Læs omtale på Dansk-Atletik.dk

Læs omtale fra Dagbladet Holstebro-Struer

Den der på forhånd var størst fokus på (og som journalisterne på stadion fra Ekstra Bladet, Stifttidende og TV Østjylland havde fokus på), var Sara Petersen, der ved Aarhus Hurdles løb sidste løb inden det om en uge går løs ved EM. Sara var i en meget stærkt internationalt felt, og lagde sig fra start i spidsen sammen med en hurtig amerikaner der havde løbet under 56 sek. i år. De første 6 hække gik også planmæssigt, men på 7. hæk kikser rytmen, og fra denne hæk i mål passer skridtene alt for dårligt, og farten røg hurtigt! Dermed måtte hun se sig slået af den amerikanske løber og tage til takke med den lidt skuffende tid 57,9 sek. Jeg er dog ikke i tvivl om at det nok skal blive meget bedre til EM. De sidste par uger har været meget stressende med rejser og forcheret træning, mens den næste uges tid står på meget let træning, så hun er helt frisk til EM løbet. I øvrigt er der lige kommet de foreløbige tilmeldingslister, hvor det fremgår at der er 33 løbere tilmeldt 400 m hæk til EM. Se listen her.

Også i lang hæk for herrerne var gruppen repræsenteret. Her var Jon til start, og der var på forhånd lagt op til en god kamp mellem Jon, Christian Laugense, Sparta og Marc Lorentzen, Hvidovre. Laugesen viste sig dog alt for stærk, og Jon lavede nogle tekniske fejl mellem 200 m og 300 m, og kunne derfor ikke holde til med Laugesen til slut. Han måtte istedet kæmpe med Marc om andenpladsen, som Jon dog akkurat sikrede sig! Tiden blev 55,0 sek.

Sidste fra gruppen til start var Anne Møller. Hun var kommet i en slags nordisk duel, hvor hun løb mod en islænding, en svensker og en nordmand. Anne kom godt fra start, men fik et lidt ujævnt løb. Svenskeren var for stærk, men hun havde en god dyst med islændingen hele vejen til målstregen. Hun måtte dog se sig slået til sidst, så hun måtte nøjes med en tredjeplads i tiden 13,8 sek.

Generelt blev der sat en masse personlige rekorder og dansk årsbedste i både kort og lang hæk for herrerne. Vejrbetingelserne var perfekte til gårsdagens stævne, og de fleste havde rigtig god matchning i deres øvelser. Desværre vlille tidtagningsudstyret ikke som vi ville, og det endte desværre med forsinkelser og manuelle tider i nogle af løbene. Jeg er meget ked af at vi måtte give manuelle tider i flere af løbene, men vi gjorde alt hvad vi kunne for at løse det i situationen. Jeg vil derfor også takke for den forståelse de fleste trods alt udviste, og håber på at vi kan vende stærkt tilbage i 2011 med et stævne med både tættere og stærkere felter, men også bredere felter i specielt ungdomsklasserne.

Tak for i år og på gensyn i 2011.

Video fra stævnet kommer inden længe her på siden!

Resultater – klik her

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s