Slutspurten frem mod EM

Posted: 19 July, 2010 in Nyheder

Sara løb den forgangne weekend i Marokko efter en del vanskeligheder med at nå frem.

Den forgangne weekend var absolut sidste chance for kvalifikation til EM i Barcelona senere på måneden. Anne M, Martin og Andreas gjorde deres sidste forsøg, mens Sara fortsatte sin kamp for at blive 100 % klar efter sin skade inden EM.

På papiret kunne Andreas ligne en meget varm EM kandidat. Vi havde derfor planlagt at han skulle løbe i først Karlstad i torsdags og sidenhen i Finland i søndags. Desværre fik vi pludselig nej fra Karlstad til at han kunne deltage. Vi prøvede så at få ham til to stævner i Finland, men desværre var det umuligt at få det logistiske til at gå op. Vi besluttede os derfor at han skulle satse på Laxaspelen i lørdags i Halmstad. Der er oftest god vind ved dette stævne, ligesom han der ville være garanteret to forsøg.

Men, Andreas havde ikke vejrguderne med sig denne gang. Med en modvind på hele 1,7 m/s i første løb og 1,9 i andet løb, så blev hans muligheder for at klare EM kravet på 14,05 reelt ødelagt allerede inden start. Han gav dog alt hvad han kunne, men måtte nøjes med 14,34 sek. som bedste resultat (-1,9 m/s). Dermed var sidste chance altså ikke så vellykket som han kunne have håbet på (på sin 20 års fødselsdag ovenikøbet). Han kunne dog trøste sig med at i Karlstad havde regn gjort banen meget tung, og i Finland var vinden for kraftig til at resultaterne kan godkendes!

Og så kommer det store spørgsmål selvfølgelig: Betyder modvind virkelig så meget? Tjahh, det kan der være mange meninger om, men eksempelvis denne forskningsartikel (klik her for at læse den) konkluderer at den gennemsnitlige forskel på – 2m/s og de max tilladte +2m/s i 110 m hækkeløb er 44/100 sek., så med lidt held, så var en EM kvalifikation altså bestemt ikke et urealistisk mål. Men, det må blive om to år istedet. De næste store mål for Andreas må derfor blive DM i starten af august samt NM U23 i starten af september.

Martin i sit livs 100 m form

Martin har ramt sit livs 100 m form den forgangne uge!

En der dog var taget til Finland var Martin Krabbe. Martin var sammen med 4×100 m holdet taget til Finland for at gøre et sidste forsøg på at kvalificere stafetholdet ind. Først tog de dog lige et individuelt stævne om torsdagen, inden de søndag gjorde det endelige forsøg. Martin viste at han hvertfald havde ramt storformen, da han smadrede sin bestående PR i tiden 10,60 sek. (+1,6) i indledende. Han kom dermed i A-finalen på trods af en meget sekundær seedning. Her blev det til en 5. plads med tiden 10,80 sek – og det var tilgengæld i en kraftig modvind (-1,8 m/s). Derefter stod den på skiftetræning inden de afgørende forsøg stod mod Finlands landshold søndag eftermiddag. Desværre lykkedes det ikke for holdet! For tætte skifter kom til at koste, og med udskiftninger på både 3. turen og 4. turen i forhold til den flotte danske rekord, så måtte holdet sande at der manglede lidt mere erfaring med at løbe som stafethold for dem! At Martin er i topform satte han dog umiddelbart bagefter en tyk streg under, da han igen var under sin tidligere PR med tiden 10,61 sek. Meget flot uge af Martin med PR på 10,60 sek., sin næsthurtigste tid nogensinde med 10,61 sek., 10,59 sek. i for meget medvind i Italien i sidste weekend og endelig 10,80 sek. i meget hård modvind. Martins næste optræden bliver ved DM om ca. 3 uger.

Anne Møller havde egentlig afskrevet EM muligheden efter den lange skadesperiode i foråret, men hun tog dog alligevel til Karlstad i torsdags for lige at tjekke formen af en sidste gang. Hun løb et hæderligt resultat og placerede sig flot i feltet. Desværre var vind og vejr ikke med hende, så tiden blev beskedne 14,20 sek. Anne løber allerede på onsdag ved Aarhus Hurdles Festival, hvor hun kommer i et meget hårdt heat.

Sara på ørkenvandring
Overskriften er måske lige i overkanten, men sådan følte hun det vist lidt, da hun i går søndags var i marokanske Tanger for at deltage ved et stort afrikansk grand prix stævne (i øvrigt med verdensrekordholderen på 1500 m, Hicham El Guerrouj som arrangør). Sara var kommet i ualmindeligt hårdt selskab, hvor hun var seedet klart sidst af de 6 løbere, og havde derfor fået bane 1, som bestemt ikke er Saras kop te. Men jeg vidste at bl.a. de to amerikanere der begge ligger i top 30 på årets verdensrangliste med sub 56 tider ikke var i den bedste form, så jeg mente at hun bestemt kunne gøre sig gældende. Det viste hun også i aller højeste grad! Hun beretter at hun faktisk førte ved 300 m, men lavede en række store fejl de sidste 100 m. Så en 4. plads var hvad hun kunne indkassere (foran netop de to amerikanere) og en lille årsbedste med 57,67 sek. Hun lignere mere og mere en der er på vej i god form. Næste optræden for Sara er ligeledes ved Aarhus Hurdles på onsdag inden hun 3 dage senere drager afsted mod EM.

Resultater fra Marokko – klik her.

Læs Saras egen løbsbeskrivelse umiddelbart efter sit løb – klik her

At jeg har givet overskriften “ørkenvanding” henviser mere til hendes rejseplan den seneste uge. For den har bestemt ikke var af en type man kan ønske sig! Vi spoler tiden tilbage til i tirsdags, hvor vi skulle hjem fre træningslejren. Jeg havde valgt at køre hjem fra Italien (1700 km roadtrip igennem Europa i en dejlig splinterny BMW X3 vi havde lejet i Flensburg) med Andreas og Daniel i bilen. De øvrige skulle flyve! Tidligt tirsdag morgen fik jeg så en SMS fra Easyjet med teksten “We regret to inform that due to unforeseen circumstances your flight today has been cancelled.“!!! UPS! Og da de kom til lufthavnen i Milano kunne de blive informeret om at de kunne få et alternativt fly en 2-3 dage senere – ikke lige den bedste plan, når Martin var på vej til Finland og Sara på vej til Marokko! De gik dermed igang med at undersøge alverdens alternativer, og blev vist lidt upopulære i lufthavnen ved at være meget pågående for at få en løsning, og det endte da også med at det lykkedes til sidst, så de allerede samme aften kom med et direkte SAS fly til København. Det blev dog en meget lang rejsedag de fik ud af det – ovenikøbet gik toget på hjmeturen lidt i stykker, så de blev en lille time forsinket.

Martin skulle allerede videre til Finland næste dag, mens Sara lige skulle have et par træningspas hjemme i Århus (som i øvrigt gik helt fantastisk!!). Martin ringede dog kort efter at han var taget afsted, og kunne meddele at hans tog var brudt sammen og at han ikke kunne nå flyveren til Finland. Han fik dog arbejdet sig frem til en løsning, så han tjekkede ind via telefonen til flyet, og fik DSB til at betale en taxa til lufthavnen, så han akkurat ankom til Kastrup 15 min før flyet lettede og nøgagtigt nåede med flyet! Pyha, så kunne der vel ikke ske mere uforudset… Og dog, der var selvfølgelig ikke nogen til at hante Martin og resten af 4×100 m holdet da de ankom til Helsinki! Heldigvis viste det sig at de blot var en anelse forsinket.

Men tilbage til Saras “ørkenvandring”. Billetterne til Marokko kom først torsdag aften fra vores manager, og allerede fredag morgen skulle hun med toget. Hun kunne dog i lighed med Martin ringe og fortælle at hendes tog var gået i stykker, og hun ikke var sikker på at hun kunne nå sit fly i Kastrup. OK, det var jo et problem vi var ved at vænne os til at løse, så det jo nok. Men kort efter fik hun et opkald fra manageren at hendes billet var ændret til kl. 7 næste morgen:-( Træls at få at vide når man allerede er i toget. Men til gengæld var der så ikke noget at stresse over. Hun tog derfor til København og kunne slappe af inden hun næste dag skulle videre til Marokko. Sidste gang hun var dernede til stævne blev hun aldrig hentet i lufthavnen, så denne gang havde hun allieret sig med en masse telefonnumre, i tilfælde af at det samme skulle ske. Og ja, det skete igen!!! Hun blev ikke hentet. Og selv om hun havde en masse telefonnumre at forsøge sig med, så kunne hun ikke få fat i nogen der kunne hjælpe. Så der sad hun strandet i Casablanca – 3 timers kørsel fra Tanger hvor stævnet fandt sted. Efter 2-3 frustrerende timers venten kom der endelig en og hentede hende, men det var der heller ikke meget held med! Hun ringede frustreret kort efter at de var kørt og kunne meddele at hun holdt på en vej i en bil der var brændt sammen med 3 kjoleklædte mænd gående frustreret rundt om den og ikke vidste hvad de skulle stille op….. Ja, meget held var der ikke med hendes rejse i sidste uge! Hun nåede dog landgt om længe frem efter næsten 1½ døgns rejse, men man kan ikke just sige at det var optimale forberedelser hun havde været igennem

Ovenstående historier med Sara og Martin er et meget godt billede af nogle af de ting vi også oplever når vi rejser rundt i verden med “atletik-cirkuset”. Alt sammen oplevelser man kan se tilbage på med et smil på læben, men i situationen er det ikke særlig fedt! det eneste man oftest har i hovedet når man rejser med atletik er det kommende stævne og et håb om at præsetere det ypperste. Så det er for alvor med at holde hovedet koldt når alle disse uforudsete hændelser velter ned om ørene!

På onsdag er der stævne i Århus. Og ja, man kan jo nok selv tænke sig til hvor afslappende og ukomplicerede forberedelserne til dette stævne er for atleterne. Ingen forsinkede tog eller jagt på fly i taxa, ingen der glemmer at hente en i lufthavnen, ingen anderledes kulturer og skikke man pludselig skal forholde sig til etc. Vi krydser fingre for gode resultater på onsdag.

Foreløbig startliste – klik her

Foreløbigt tidsskema – klik her

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s