VM-inde, Doha: Dag 3

Posted: 13 March, 2010 in Nyheder

Målfotoet fra VM indl. heat 4

Dag 3 var dagen hvor Martin som bekendt skulle få sin VM debut. Og lad mig med det samme slå resultatet, som de fleste nok har set, fast: Det blev til 6,79 sek. og en delt 27. plads. Dermed blev det ikke nogen VM semifinale i denne omgang!

Men for at tage dagen lidt mere forfra, så stod formiddagen på afslapning. Martin lå hjemme på værelset og ladede op hele fomiddagen, og jeg selv gik endnu en lang tur i nabolaget (og blev endnu mere stegt i nakken). Kl. 12.00 tog vi så med bussen ud til konkurrencehallen.

(opdateres senere med masser af billeder)

Vi ankom som planlagt, og Martin fulgte den plan vi havde lavet for opvarmningen. Han så ud til at have god fart i opvarmningen, og gik da også med troen på sig selv i call-room. Vi havde på forhånd sat 3 forskellige mål: Drømmen var PR, det reelle mål var 6,73 sek., som vi vurderede ville være grænsen for kvalifikation til semifinalen, mens acceptabelt niveau var sat til 6,76 sek. Nå går det jo ikke altid resultatmæssigt som man kan håbe på, så vi arbejdede desuden med en målsætning om at han skulle forbedre sin seedning med et par pladser. Ud fra min opgørelse med sammenregning af udendørs- og indendørstider, så var kunne Martin siges at være seedet som nummer 31-32.

Så kom selve løbet igang. Martin kom ud fra call-room – havde 3 min til at lave prøvestart og gøre sig klar, inden at løbet blev skudt igang. Han fik ikke sit livs bedste reaktion, men den var godkendt. Herefter fulgte Martins klassiske gode acceleration, som de engelske TV kommentatorer beskrev så: “what a tremendous acceleration by Krabbe”. Jeg var dog ikke helt tilfreds, da der vist manglede det allersidste i afviklingen af hvert eneste skridt. Dette kombineret med den sandwich mellem Rodgers og Pognon gjorde sandsynligvis, at han mod slutningen desværre spændte lidt op, og dermed ikke fik åbnet op for den topfartsteknik han bl.a. havde ved DM. ØV, var min første tanke, og det viste sig da også at denne første indskydelse skulle holde stik. Det blev til 6,79 sek. – et resultat der var en skuffelse. Vi var begge meget skuffede – især Martin! Men da vi lidt tid efter var faldet lidt ned, så var der dog også en række positive ting ved præstationen! Han løb 7/100 hurtigere end ved mesterskabsdebuten for 1 år siden ved EM i Torino. Han var kun 4/100 sek. fra en semifinale og 3 placeringer. Ingen han tidligere havde slået formåede at komme videre, og i det felt af løbere vi på forhånd viste skulle kæmpe om de sidste par pladser, der placerede han sig faktisk godt oppe i toppen. Jeg havde på forhånd 20 navne, som jeg var sikre på ville gå videre. Derudover var der et felt på 12 løbere, hvor Martin var placeret i bunden, som skulle kæmpe om de sidste 4 pladser. Som nævnt endte Martin samlet som nummer 27.

Vi kunne konstatere at der kollektivt blev løbet langsomt, og relativt i forhold til sine konkurrenter, så placerede han sig bedre end forventet (selvom vi havde håbet på endnu mere). Som et lille kuriosum, så var han 14/100 sek. bedre end den tidligere bedste dansker ved et VM – tidligere har Claus Hirsbro, Lars Pedersen og Lars Hummel repræsenteret Danmark ved VM på 60 m.

Da skuffelsen havde lagt sig lidt, så tog vi over i det nærliggende indkøbscenter for at få tankerne lidt væk. Og vi fik da andet at tænke på, for som alt andet i Doha, så var dette indkøbscenter også fantastisk. Gigant mange butikker, med et loft der var lavet som en “levende ” himmel! Og inde i centret var der udover butikker også en stor ishockeybane, en lang kunstig å hvor man kunne få en gondoltur (!!!) og selvfølgelig et legeland med en rutchebane længere end i tivoli!

Eftermiddagen blev afsluttet med en masse flot atletik, og derefter fulgte en flot åbningsceremoni. Førstedagen af VM var generelt præget af en masse bemærkelsesværdige middelmådige resultater, så der var ikke mange vilde resultater at berette om fra førstedagen – især i springende blev der delt en masse umiddelbart “billige” finalepladser ud.

Godt trætte – og stadigt skuffede – tog vi sidst på aftenen tilbage til hotellet. VM var dermed slut for vores vedkommende. Præstationen var på papiret lidt skuffende, men med et lidt mere nuanceret syn på tingene, så viste Martin styrken til at slå løbere, som han på papiret lå helt lige med, ligesom han forbedrede sin seedning. Han formåede ikke at lave den store overraskelse med en semifinale, men han har fået endnu mere “sult” efter at vise at han kan nå langt på 60 m indendørs. Han er blandt verdens måske 10 bedste på de første 30 m, og med lidt forbedringer på de sidste specielt 15 m, så står Martin i semifinalen til VM om 2 år i Istandbul – hvilket i givet fald vil være opfyldelsen af et langsigtet mål vi har haft i efterhånden meget lang tid.

Inden VM lavede Politikken et portræt af Martin – læs det her. Efter løbet fulgte de også op på resultatet – læs det her.

Resultater – klik her.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s