Vintersprint med høj fart

Posted: 19 February, 2010 in Nyheder

Ved dagens “Vintersprint” i Marselisborghallen blev der løbet HURTIGT! Specielt Martin viste spændende VM form – bl.a. med en dansk rekord på 50 m.

Martin havde valgt at deltage i stævnet som en vigtig træning frem mod sæsonens afgørende kvalifikationsstævner frem mod VM. Martin startede med at løbe 60 m, og han viste at formen er ved at peake på det helt rigtige tidspunkt, da han i “indledende” løb så hurtigt som 6,74 sek. – en international klassetid! I finalen løb han igen fremragende, da han løb 6,75 sek.

Det bedste løb præsterede han dog i pausen mellem de to løb. På 50 m lavede han en fantastisk acceleration og hamrede i mål i den formidable tid 5,75 sek. – PR med hele 11/100 sek., og årets næsthurtigste tid i VERDEN!!! Resultatet er samtidig dansk rekord med officiel tidtagning. Vi kan dermed konstatere at formen er på plads inden de vigtige VM kvalifikationsstævner.

I øvrigt skulle tiden være nordisk rekord med 7/100 og på IAAF’s scoretabeller giver resultatet 1141 point svarende til 6,63 sek på 60 m!!!

Det var dog ikke kun Martin der havde fart i benene idag. Generelt blev der sat et hav af PR’er og årsbedste resultater ved stævnet. Stævnet tætteste heat resulterede også i en række flotte personlige rekorder. De faldt i et indledende 60 m heat, hvor de 7 formodede hurtigste Århus 1900 drenge var samlet i et heat. Det blev et yderst tæt løb, hvor favoritten Peder P Nielsen vandt foran den forsvarende klubmester Thomas Cortebeeck. Thomas satte dog en flot PR med 7,20 sek, hvilket viser at der er masser af fart i år (se målfoto nederst i indlægget).

Video fra det spændende klubmesterskab:

Flere videoer fra stævnet følger senere.

En anden der meget overraskende fik en PR med hjem på 60 m, var Anne Effersø. Efter en vinter plaget af skader, så havde hun valgt at tage et forsigtigt testløb, og til hendes store overraskelse løb hun så hurtigt som 7,83 sek. og satte dermed PR. Tiden bringer hende på en 3. plads på den danske rangsliste. Anne slog Anne Møller, der dog kunne hive en klar årsbedste med hjem i tiden 7,91 sek.

Anne Møller viste flere fine takter. På 60 m hæk blev det til 8,66 sek. på trods af hård nærkontakt med sidste hæk, og på 50 m hæk løb hun endnu bedre, da hun med tiden 7,36 sek. kun var 7/100 fra den aldrende danske senior rekord – og selvfølgelig var det også PR.

Jon havde et par fine løb, hvor han på hækken med 8,27 sek. var tæt på årsbedste.

Flotte resultater lavede Jakobs unge drenge og piger også. Bl.a. klarede både Anne Thestrup og Nikoline Daugaard talentudviklingskravet på 60 m – de flotte personlige rekorder blev på hhv. 8,10 og 8,05 sek. Der var også en flot PR til både Samuel og Daniel med hhv. 7,21 og 7,38 sek., så alt i alt en dag med et hav af flotte sprinttider.

Resultater fra stævnet.

DAFs omtale fra stævnet.

DAFs omtale af den nordiske rekord.

Omtale på Martin Krabbes hjemmeside.

Artikel om Martin fra Dagbladet Holstebros hjemmeside.

Artikel 2 om Martin på Dagbladet Holstebros hjemmeside.

Målfoto fra Århus 1900 klubmesterskabet, hvor afgørelsen altså var utrolig tæt om særligt andenpladsen med hele 4 løbere inden for 3/100 sek.!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s