Afslapning og let træning

Posted: 11 December, 2009 in Nyheder

Overskriften kunne ikke være mere misvisende, for er der noget, der har kendetegnet dette efterår, så er det træthed, ømme ben og masser hårdt arbejde.

Hele gruppen er mere eller mindre uskadt kommet igennem de to første 4-ugers træningscykluser, og vi er nu godt igang med tredje cyklus. Efter to perioder kendetegnet ved hård og generel træning med lav grad af specifik træning, så er den igangværende periode kendtegnet af en kombination af hård generel træning samtidig med kvalitativ og specifik træning.

For at gå mere i deltaljer, så står den eksempelvis på starter og gentagelsessprint for Martin kombineret med den hårde generelle træning og store mængder vægttræning. I mandags blev det til 25 x 60 m efter at starttræningen var gennemført!

Hækkeløberne bliver en gang ugentlig testet i en bestemt fart/frekvens-øvelse, hvor de har 8 løb til at præstere nogle bestemte target-times. Indtil videre har de alle kunnet leve op til disse, så det går vel OK;-) Men som altid er det svært at spå om sæsonens resultater på nuværende tidspunkt, da træningen ganske enkelt er så hård at de aldrig er helt friske. Jeg har dog en god mavefornemmelse…

Sara er så småt ved at komme i gang med sin træning efter tåoperationen i september. Efter planen gik hun fra den specielle aflastningstræning og over i den deciderede genoptræningstræning for et par uger siden. Og går alt efter planen, så står den på egentlig grundtræning fra nytår, hvilket er sammenfaldende med at hun tager til Sydafrika på træningslejr. I går løb hun for førte gang nogle lette stigningsløb, så det går i den rigtige retning. Læs mere om hendes træning på hendes egen hjemmeside.

Udover den hårde træning hjemme i Århus, så har vi været på et par samlinger i Spartas nye atletikhal på Østerbro. Sparta har fået nogle fine nye faciliteter, og vi har med glæde været gæster i denne hal et par gange dette efterår. I disse dage træner vi i foyeren rundt om Arenaen (håndboldhallen), da Marselisborghallen er udlejet til et stort julearrangement. Bortset fra det, så nyder vi det gode faciliteter vi har i Århus, da vi både til indendørstræningen og til vægttræningen har fantastiske faciliteter.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s