Sara og Andreas løber med opmærksomheden – DM dag 2

Posted: 30 August, 2009 in Nyheder

Også andendagen af årets DM bød på en masse flotte resultater for gruppen. Efter Saras to guld igår, så var det spændende at se om benene stadig kunne holde idag, men Sara viste at hun ganske enkelt er en klasse bedre end alle andre sprintere i Danmark ved at løbe to guldmedaljer mere hjem idag. Ialt blev det til 7 starter (4 finaler og 3 kvalifikationsheat), og dette resulterede i 4 individuelle guldmedaljer – noget der ikke er sket i Dansk Atletik i 26 år!

På 400 m hæk havde vi aftalt at det skulle være et roligt løb, og som sagt så gjort! Sara vandt sin 8. DM titel på 400 m hæk på stribe, og selv om dagens tid var den langsommeste endnu med over 63 sek., så var det ikke noget der gav panderynker hos træneren! Vi havde nemlig aftalt at hun skulle satse på 200 m løbet, som blot lå 30 min senere. Og her satte hun alle de andre modstandere eftertrykkeligt på plads med den flotte sejrstid på 24,48 sek. – i weekendens syvende start!

Som nævnt i overskriften, så fik Andreas også sin del af opmærksomheden idag på Odense Atletikstadion. Efter en vellykket juniorsæson på 110 m hæk, havde han i ugens løb nået at træne to gange på seniorhækkene. Han skulle dog vise at det var tilstrækkelig til at vise de øvrige danskere hvem der er fremtidens navn i 110 m hæk, da han løb en formiddabelt løb og sejrede i den flotte tide 14,18 sek. Tiden er kun 13/100 fra B-kravet til næste års EM for seniorer, og bringer samtidig Andreas op på 4. pladsen på alletiders danske rangliste. Yderligere var det dansk U23 rekord, selv om Andreas blot er 19 år. Desuden bringer det ham op på en 4. plads på årets U20 europarangliste på de høje hække og en 19. plads på verdensranglisten – bl.a. efter den nykårede verdensmester fra Barbados’ lillebror, Shane Bratwaite, som også er et lovende talent!

Den forsvarende mester Jon løb sig ind på en flot andenplads på 110 m hæk, og sikrede dermed dobbeltsejr til gruppen i øvelsen. Jon havde igen igen et tæt opgør med Christian Laugesen fra Sparta, men som så mange gange før måtte Spartaløberen se sig besejret af Jon.

På 400 m hæk sikrede Thomas sig sit første danske mesterskab individuelt, da han beviste at han er Danmarks klart bedste 400 m hækkeløber i år. Siden sit debutløb i starten af i år, har Thomas forbedret sig gang på gang, og har da heller ikke tabt til en dansker siden sit debutløb. Dermed kan Sara og Thomas uden tvivl kalde sig Danmarks hurtigste sprint/hæk par! Jon formåede desværre ikke at tage medalje på samme distance da han endte på 4. pladsen.

Sidste medalje til gruppen idag vandt Anne Møller. Anne der igennem en årrække har siddet på 100 m hækkeløbstronen for piger blev overrasket af en formstærk Tine B Ejlersen fra Århus 1900, og måtte overraskende tage til takke med en andenplads. Men står det til Anne er hækkeløbstronen kun til låns i et års tid, så det må vi håbe holder!

Ialt blev det til 6 guld og 3 sølv til gruppen ved dette års DM i atletik.

Advertisements
Comments
 1. >Silverfox says:

  Hej Mikkel

  Har du en video fra hvor Andreas løber 13.49 på 110mHæk.

  med venlig hilsen

  Søren Linnemand Johansson

 2. miklar says:

  Hej Søren.

  Dette youtube klip viser løbet – klik hen på 2 min og 35 sek. af klippet før du ser løbet!

  Mikkel

 3. […] Sara og Andreas løber med opmærksomheden – DM dag 2 « Mikkel … […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s