Danske mesterskaber i vente (preview)

Posted: 28 August, 2009 in Nyheder

I morgen lørdag og søndag er der danske mesterskaber i Odense. Stævnet er årets vigtigste danske stævne, og netop hjemvendt fra VM i Berlin bliver det spændende også at følge den danske elites præstationer.

For Team Miklar bliver stævnet også spændende. I de 5 sprint/hæk øvelser for både mænd og kvinder går vi efter at snuppe ca. 8-10  individuelle medaljer!

Kvindernes konkurrencer

Mest travl den kommende weekend får Sara. Hun er tilmeldt både 100 m, 200 m, 400 m og 400 m hæk, og der er dermed lagt op til en travl weekend. Vi må se om hun holder til alle konkurrencerne, men det er sikkert at hun vil lege med om guldet i alle fire øvelser, hvis hun stiller til start. Hvis der er nogen der drømmer om at se hende forbedre den danske rekord på 400 m hæk, så bliver det ikke i denne weekend. Vi har aftalt at hovedprioriteten bliver nogle af sprintene, så 400 m hækken bliver blot for at vinde mesterskabet at hun stiller til start.

En anden kvinde der er favorit til at hive metal med hjem er Anne Møller. Med klart hurtigste tid i Danmark i år, så ligner det et dansk mesterskab til Anne selv om hun den seneste uge har ligget syg. Anne er også tilmeldt 100 m og trespring, men vi ved endnu ikke om hun stiller til start – det må helbreddet i morgen lørdag afgøre!

Sidste deltager ved kvinderne er sidste års sølvvinder på 100 m Anne Effersø. Desværre har Anne været skadet siden landskampen i juni, og der er derfor ingen forventninger i år. I tirsdags løb hun sprint med fart på for første gang siden midten af juni, så det er selvsagt en Anne langt fra topformen der stiller til start. Men hvis benene holder til det, må hun kunne gå i finalen på 100 m.

Fra Uwes gruppe stiller Patricia og Nathalie op. Begge har reelle finalechancer på 200 m og 400 m, hvor specielt Patricia i sidste uge viste gode takter på 400 m ved NM U20.

Mændenes konkurrencer

For en gangs skyld er gruppen ikke repræsenteret i alle de 5 sprintøvelser. På 100 m er Martin Krabbe forsvarende mester, men en lille formnedgang ovenpå lårskaden, som han pådrog sig i slutningen af juni i Holland, har gjort at forventningerne til Martin ikke er så høje som normalt. Martin vil helt sikkert lege med om medaljerne, men med 11,01 tiden fra i søndags ved et stævne i Århus, så må han ikke regnes som favorit. Men dem der kender Martin ved hvor god han plejer at være når der kæmpes om DM medaljer, så måske han kan overraske positivt.

I hækkeløbene er der spændende oppgør i vente. På den korte hæk er det Andreas og Jon, der skal forsøge at sikre dobbeltsejr til gruppen. Det bliver dog i hård konkurrence med Spartas Christian Laugesen. Andreas løber for første gang i år på seniorhækkene, og satser på at forbedre sin PR på 14,94 sek. betragteligt, mens Jon skal forsøge at genvinde titlen for tredje år i træk. 110 m hæk kan blive en af de mere seværdige finaler ved DM med 3 højklasses hækkeløbere til start.

På den lange hækkeløbsdistance er der også dobbelt medaljekandidater fra gruppen. Thomas møder til start med årests hurtigste danske tid i år, mens både Jon og tidligere omtalte Christian Laugesen begge har en bedre PR. Også 400 m hæk kan derfor vise sig at blive en meget tæt affære.

Normalt vil Thomas også være at finde på 200 m og 400 m, men en skade har gjort at han har mistet lidt træning i løbet af sommeren, og han satser derfor udelukkende på hækken. I stedet bliver det Martin der skal forsvare gruppens farver på 200 m, men igen er han ikke at regne blandt favoritterne ovenpå sidste weekends resultater.

På 100 m bliver Martin flankeret af Mathias og Ivan fra Jakobs gruppen, ligesom Mathias også løber med på hækken.

Startlister – klik her

Tidsskema – klik her

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s