Gameday!

Posted: 17 August, 2009 in Nyheder
Klar til at se 100 m finale!

Klar til at se 100 m finale!

Efter den lange forberedelse frem mod at skulle løbe ved et internationalt seniormesterskab, så er det i dag, hvor det endelig går løs.

Nærmere betegnet kl. 18.29 går starten til tredje heat på 400 m hæk ved dette års VM i Berlin, og Sara er at finde på bane 5. Nedenfor følger en kort gennemgang af VM oplevelsen indtil nu.

Vi ankom godt til Berlin i fredags, og det gik hurtigt med at komme igennem lufthavnen, akkrediteringen og indkvarteringen på hotellet. Efter en lille bid mad var der sågar tid til at smutte forbi sidste halvdel af åbningsceremonien, som blev afviklet midt på Berlins hovedgade foran Brandenburger Tor. Vi kunne ikke lige finde ind, så det endte med at vi pludselig stod backstage, og kunne være gået lige ind på selve scenen. Vi valgte dog at gå bag om og fandt tre ledige pladser på forreste række lige foran scenen. Der havde vi så første parket til det band der netop skulle på efterfulgt af sambadans, camboere og meget andet underholdning. Kulminationen kom da bandet Aha spillede to numre lige foran os, hvor storhittet fra 80’erne ”Take on me” selvfølgelig tog kegler.

Lørdag stod den på ture til stadion, for at se de første konkurrencer samt at inspicere stadion og alle faciliteterne og procedurerne. Om aftenen stod den så på den afsluttende farttræning, hvor den blev henlagt til opvarmningsbanen umiddelbart efter anden runde af 100 m mænd. Vi fik derfor rigelig lejlighed til at opleve alle verdens topsprintere luske rundt på opvarmningsbanen.

100m

I går søndag stod den på afslapning om formiddagen, mens aftenen foregik på stadion. For at Sara bedst muligt kunne opleve den ultimative stemning der ville være nede på løbebanen, så havde vi fået listet os ind på tilskuerpladserne helt nede ved målstregen. Dernede var der en fantastisk stemning, og man kunne mærke lidt af det sus man vil føle når man står nede på banen. Vi så anden runde af kvindernes 100 m efterfulgt af semifinaler i mændenes. Derefter var der bl.a. syvkampsafgørelsen, 400 m semi for kvinder og 400 m hæk semi for mænd. Alt sammen var dog kun opvarmning inden aftenens hovedattraktion – 100 m finalen for mænd. Alle har snakket om hvilket opgør der ventede, og efter de indledende runder, var der heller ingen tvivl om at det var et festfyrværkeri af usete dimensioner vi havde i vente. Og hvilken oplevelse det blev….

Fejring efter den nye verdensrekord

Fejring efter den nye verdensrekord

Som sagt havde vi optimale pladser. Række 11 ca. 6 m fra målstregen. Godt udsyn til hele banen og tusindvis af tilskuere bag en til at skabe den optimale stemning. Og resultatet kender i nok alle…. 9,58 sek. Og en verdensrekord af usandsynlige dimensioner!!! Jeg gentager – 9,58 sek. WOW…. Det var fantastisk – og stadion gik fuldstændig helt og aldeles amok efterfølgende. Sikke et sus!

Lidt kræs for kendere – han løb 2,52 sek. på flyvende 30 m fra 30->60 m. Og 6,31 sek. fra blok til 60 m. Sikke et løb – klik her for flere tal!

Nå er det så slut med at fokusere på andre konkurrencer. Nu er det 400 m hæk det gælder. Sara er i rigtig god form – det er vi ikke i tvivl om. Hun tager nu en rolig formiddag, inden vi omkring middagstid går i gang med de indledende procedurer i hendes game-plan. Og så er det i aften det gælder.

Lodtrækningen er faktisk ganske god. Vi havde håbet på banerne 4-6, og det er lykkedes med en bane 5. Hendes heat er også tilforladeligt, hvor det på papiret er sikkert at de tre første vil blive jamaicaneren, englænderen og russeren. På papiret er pigen fra Liberia en sikker nummer 4, mens Sara og Michelle fra Irland skal kæmpe om 5. Pladsen og muligheden for at gå videre på tid.

Dog er det faktisk sådan at pigen fra Liberia er ganske svingende, og hendes to sidste konkurrencer har fx ligget på 57,16 og 55,96 sek. (så vidt jeg lige husker), så umiddelbart kan Sara og Michelle måske blande sig i kampen om 4. Pladsen og den direkte kvalifikation. Netop Michelle er faktisk en glimrende modstander til Sara. Vi kende hende godt, da vi i efteråret faktisk var en uge i England for at Sara kunne træne med hende og hendes træner Nick Dakin i Loughborough. Derudover har de mødtes en del gange, hvor Sara faktisk vandt i deres sidste møde i polske Bydgoszcz i juni i år. Dog har Michelle netop sat årsbedste med 56,32 sek. i hendes sidste større konkurrence i Barcelona i slutningen af juli. Så også hun er i god form!

Det store spørgsmål er hvad der kræves til at gå videre? Og hvad Sara er i stand til at løbe? Jeg vil umiddelbart skyde på at en tid imellem 56,20 og 56,30 sek. kunne være grænsen for at gå videre til tirsdagens semifinale, og hvis der bliver løbet rigtigt hurtigt, så vil det måske blive en par tiendedele hurtigere. Og er Sara i form til dette? Ja, det tror jeg helt bestemt. Dermed ikke sagt at hun løber det, men formen burde være der, hvis alt går op i en højere enhed. I min verden kan man forvente et resultat omkring hendes top-5 snit, som er et pænt stykke under de 57 sek., men derfor kan man jo også godt håbe på mere! Drømmen er at hun laver det optimale løb i forhold til hendes form, hvilket vil sige en tid netop omkring de 56,20 sek., og dermed forhåbentligt nok til en semifinale, men dette er dog over den realistiske målsætning man kan sætte til en international seniormesterskabsdebutant.

I aften er det slut med alle gætterierne. Der har vi svar. Hun vil prøve at lægge hårdt ud, men måske lidt mindre hårdt end til U23 EM finalen. Men med den olympiske mester på banen netop uden ofr hende og U23 europamesteren i banen udenfor igen, så han hun nogle meget hurtige piger at løbe efter. Jeg krydser fingre for i aften kl. 18.29.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s