EM landshold Sarajevo

Posted: 7 July, 2009 in Nyheder
I ´lufthavnen på vej hjem fra Sarajevo
I lufthavnen på vej hjem fra Sarajevo

Her kommer en forsinket reportage om mine oplevelser fra EM landshold i Sarajevo. Som tidligere annonceret på siden, så satte Sara ny dansk rekord på 400 m hæk med tiden 56,70 sek. Dermed blev landskampen virkelig kick-startet for det danske hold. Desværre var der nogle udfald undervejs, så Danmark måtte tage til takke med en samlet 3. plads, og dermed måtte de se oprykningen glippe.

Danmark kæmpede i den nederste række, hvor det for en del af vores atleter var så som så med konkurrencen. Modsat var vi for det meste at finde i front af felterne, hvilket også har sin charme!

Fra gruppen deltog hele 7 atleter, og vi var dermed uden sidenstykke den træningsgruppe med størst repræsentation på holdet. Desværre rev Anne E en gammel sakde op i løbet af opvarmningen, så hun kom ikke i aktion. De øvrige klaredes sig rigtig godt, og levede omtrent op til deres seedninger alle sammen. Jon blev endda to pladser bedre placeret end forventet!

stadion

Det olympiske stadion i Sarajevo

Krabbe klar til start

Krabbe klar til start

Jeg havde videokameraet med, og jeg har fået uploaded en masse videofilm fra landskampen, ligesom jeg også har lagt videoer af alverdens andre løb fra dette forår on-line. De ligger alle på siden “nye videoklips” – se den ved at klikke her.

Ellers var Sarajevo en speciel oplevelse. Byen bar tydelig præg af den borgerkrig der rasede lige midt i det hele for blot et årti siden, og langt størsteparten af husene i centrum bar et håndgribeligt bevis på dette, med masser ad skudhuller i facaderne.

Også de stopre massekirkegårde var et synligt bevis på et land der har været i krig!

En af flere massekirkegårde - alle de små hvide mærker er gravsten!

En af flere massekirkegårde - alle de små hvide mærker er gravsten!

Vi boede i en forstad til byen, hvor vores hotel var et af en gruppe hoteller der lå i et ganske smukt område med en dejlig park med springvand og hyggelige stier. Den dag vi ankom var det er fremragende vejr, og parken var fyldt med lokale, der benyttede det til et rekrativt område. Egentlig en meget hyggelig stemning, hvor man tænkte sig væk til en østrigsk alpelandsby på en varm sommerdag! Vejret var meget omskifteligt. Førstedagen af konkurrencerne bød på 35 grader og bagende sol, men andedagen bød på 17 grader og ustadigt vejr. Og mandag da vi rejste hjem stod den på 15 grader og regn, så man må sige at vi oplevede lidt af hvert mht. vejret.

Selve centrum af byen havde et hovedstrøg, der dog ikke var noget særligt. Men i den gamle bydel var der en række gamle hyggelige butikker der solgte frisk frugt, kobber og messing produkter, antikviteter samt en masse turistgejl (så som gamle patronhylstre omdannet til kuglepenne). Jeg havde tid til at opleve byen mandag inden hjemrjse, hvor jeg tog derned med en bumlet sporvogn, der omtrent brugte en lille time på de ca- 5-6 km!

hus

Typsik trist højhus langs "Sniper-Street" fyldt med skudhuller

Vi ved ikke hvor vi skal hen næste år, men med de hold vi skal møde er lande som Island, Luxembourg, Cypern, Montenegro, Asarbedjan og Georgien bare nogle af mulighederne! Så det ser ud til vi kommer på langfart!

Personligt håber jeg på Cypern! Der skulle vejret være godt. Jeg vil nok kelst undgå Balkan, men der er mest fordi at jeg endnu engang fik bekraftet at Balkan-køkkenet ikke er min livret;-)

Landsholdsdebutanten i individuel sammenhæng! Bemærk den flotte natur i baggrunden - meget malerisk!

Landsholdsdebutanten i individuel sammenhæng! Bemærk den flotte natur i baggrunden - meget malerisk!

 

Daniel gør klar til kamp

Daniel gør klar til kamp

 

På førstedagen var der 35 grader og bagende sol, så der var rift om skyggepladserne!

På førstedagen var der 35 grader og bagende sol, så der var rift om skyggepladserne!

 

Et billede fra den gamle by med en af de små fine moskeer i baggrunden

Et billede fra den gamle by med en af de små fine moskeer i baggrunden

Advertisements
Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s