What a blast – Florø Indoor 2009

Posted: 21 February, 2009 in Nyheder

Man skal have de store tillægsord frem for at kunne beskrive dagen idag. Ved Florø Indoor 2009 i Norge var 5 fra gruppen rejst op, og det blev en dag fyldt med stjerneresultater – jeg ved næsten ikke hvor jeg skal starte!

Bedste enkeltresultat stod Martin Krabbe dog nok for. I indledende på 60 m fik han en lidt forkølet start, og løb derefter en sikker heatsejr hjem i ny PR med 6,78 sek. Et helt fantastisk resultat! MEN, her stopper den ikke! For ca. en time senere var han på plads i finalen, hvor han bl.a. skulle løbe mod årets 3. hurtigste europæer på 200 m (Leon Baptiste). Han var derfor meget opsat på at lave en god præstation, og det må man sige der lykkedes. Med en fantastisk acceleration strøg han fra resten af feltet, og i mål er han en suveræn vinder. Og tiden – 6,70 sek!!!!! Fantastisk. 3. hurtigste dankser igennem tiderne og næsthurtigst i Norden i år.

Ikke nok med det. Tiden er samtidig identisk med kravet ved seneste indendørs VM. Næste inde VM er i 2010 i Doha (Qatar), hvor Martin nu er en seriøs kandidat!

Et andet klasseresultat stod Jon for. Han har de seneste par uger jagtet EM kravet på 7,98 sek., og med et par gode træningspas i benene var Jon mere klar end nogensinde. I indledende heat løb han det teknisk bedste han nogensinde har præsteret, og han fulgte overraskende godt med Robert Kronberg. I mål var han 3’er, men tæt efter både Kronberg (sætter SB) og en englænder (Callum Priestley) der sætter PB. Og Jons tid – 7,91 sek EM KVALIFIKATION OG STOR PR! I finalen blev det ikke teknisk helt så godt, men alligevel fik han hevet en 8,03 sek. tid hjem. Jon er nu næsthurtigste dansker gennem tiderne!

Og sådan kan jeg blive ved med drømmeresultater! Andreas Martinsen var taget til Florø med et mål – at revanchere sit nederlag til to nordmænd for en uge siden i Birmingham! I indledende lykkedes det ikke helt, da han med tiden 8,02 sek. blev nummer to. Han var dog opsat på mere, og i finalen bliver det en gyser ud over alle grænser. Men med mindst mulig margin – et par tusindedele – lykkedes det ham at hive sejren hjem i den flotte tid 7,91 sek. (samme tid fik nummer to, og alle fire løbere i juniorløbet satte PR). NY DANSK JUNIORREKORD!

Anne Møller har været småsyg hele ugen, så der var ikke de store forventninger til hende. I indledende hang det da heller ikke helt sammen, og med tiden 8,58 sek. gik hun blot i B-finalen. Her var hun dog opsat på at vise, at der er meget mere i hende, og det viste hun på fornemmeste vis ved at vinde heatet. Tiden blev 8,49 sek., som er nyt årsbedste og kun sølle 4/100 fra EM kravet, som hun må forsøge at slå ved næste weekends DM indendørs i Skive.

Sidste deltager var Anne Effersø. Hun skulle forsøge at få en ny startteknik til at fungere, som vi blot var begyndt at implementere tirsdagen inden stævnet. Det lykkedes også rimeligt i indledende hvor det blev til 7,91 sek. – tangering af årsbedste. I B-finalen lykkedes det ikke helt så godt, så på trods af et ellers godt løb måtte hun igen tage til takke med årsbedste tangering med 7,91 sek.

Martin og Andreas var dog ikke helt færdigt. Traditionen tro slutter man Florø Indoor af med at løbe 100 m for dem der er interesseret. Selvom de begge var meget trætte efter 2 løb inden for en time, og 100 m kun en time senere, så løb de begge med. Andreas sætter 100 m PR ved at vinde B-finalen med 11,06 sek., og Martin sætter inde PR med 10,78 sek. på trods af at han var helt udkørt af at juble over sin 60 m PR tidligere på dagen. Det må vist være dansk indendørs rekord!

Alt i alt en fantastisk dag i Florø. Vi vender helt sikkert tilbage næste år;-)

Opdateres senere med video etc.

Komplet resultatliste fra Florø – klik her.

Billeder lånt fra friidrett.no

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s