2 down – 2 to go!

Posted: 26 January, 2009 in Nyheder

Som tidligere annonceret bød denne weekend på den rigtige sæsonnstart. Og lad det være sagt med det samme – det blev et brag af en sæsonåbning!!!

Som overskriften antyder, så er vi gået fra 1 til 2 i gruppen, der er kvalificeret til EM (ud af en målsætning på 4 aktive). Martin er jo allerede kvalificeret, men han har hele tiden givet udtryk for, at der var mere i ham. Allerede i indledende heat ved weekendens NCC Spelen løb Martin personlig rokord med tiden 6,80 sek., men i en finale med hele den danske og svenske elite var han ekstra opsat, og med tiden 6,79 sek. løber han sig helt i top på de danske ranglister. En tangering af den jyske 60 m rekord, og den hurtigste danske tid i mange år! Det bringer ham samtidig ind omkring top-30 på den øjeblikkelige europæiske rangliste på 60 m.

Den anden der nu er EM klar, er Sara. Hun sæsondebuterede på 400 m, og uden at der var den store modstand til Sara, så løb hun de 400 m i den næsthurtigste danske tid nogensinde, da hun med nu U23 dansk rekord løb fornemme 54,42 sek. Tiden her PR med 75/100 og hele 58/100 sek. under det danske EM krav. Ligesom Martin er Sara dermed klar til debut ved et internationalt seniormesterskab. Tiden bringer hende desuden op omkring top-10 på årets europæiske rangliste, men sæsonen er også stadig kun lige begyndt!

Sara og Martin var dog ikke ene om at være i hopla. Andreas Martinsen debuterede på 60 m hæk for seniorer, og skulle for første gang forsøge sig med kun 7 skridt til første hæk. I indledende heat gik det nærmest over al forventning, og med tiden 8,17 sek. sætter han både PR, dansk junior rekord (på trods af at han løb på 107 cm hække og ikke 99 cm) samt klubrekord i AK-Holstebro (ligesom Martin og Sara selvfølgelig også gjorde i hhv. AK-Holstebro og Århus 1900). Han blev dog kun to’er, da Jon vandt heatet i 8,09 sek. Begge tider bringer dem i top-100 på årets Europa-rangliste. I finalen kunne ingen af de to dog få det til at fungere! Først bliver Jon disket for tyvstart, og dernæst kikser Andreas sin start og får hele 9 skridt til første hæk! Vi må håbe at det lige var lidt usikkerhed fordi at vi er tidlig på sæsonen! Jon måtte dermed se i øjnene at det ikke var i denne weekend han skulle gøre Sara og Martin følgeskab mod EM, selv om han meget lignede en der havde en EM kvalifikation i benene…

Andreas havde dog mere i ærmet. Efter at være blevet diskvalificeret på 200 m sidste år til DM indendørs, fik han nemlig en sjælden mulighed for at løbe en 200 m konkurrence, og fra D-heatet løb han en fænomenal tid på 22,08 sek., som kun er 17/100 fra Benjamin Hechts danske juniorrekord. Det var dog klubrekord i AK-Holstebro – en rekord der tidligere tilhørte ingen ringere end Martin!

Også Sara var på rekordjagt på 200 m. Det lykkedes dog kun at tangere sin personlige rekord, og dermed blev det ikke denne gang at hun tog den danske rekord, som lige er 1/10 sek. bedre end de 24,43 sek., som hun fik noteret i sin sejr. Anne Møller tog også en sejr hjem, da hun med 8,56 sek. fik gang i hendes konkurrencesæson på favoritdistancen 60 m hæk. Ligesom Jon jagter hun også det forjættede EM krav, som lige er 11/100 sek. hurtigere. Hendes tid bringer hende lige uden for top-50 på årets europæiske rangliste!

Thomas var ligeledes i aktion. Efter en meget lang skadespause var det med nogen nervøsitet at Thomas vendte tilbage til konkurrencerne. Først var det 400 m som det galdte, og med en fin sejr på 50,63 sek. i B-heatet, så vendte han tilbage med et meget godkendt resultat. Idag var der så debut på 800 m indendørs, og med et meget veldisponeret rytmisk løb, sikrede Thomas sig andenpladsen med tiden 1.58,12 sek (ca. mellemtider: 29,5-30,0-29,5-29,0 sek.). Tiden bringer Thomas i top-10 på alletiders klubrangliste i Århus 1900.

Derudover var en del af Jakob og Uwes atleter i aktion. Mest bemærkelsesværdig er nok Ivans PR og guld på 7,25 sek. på 60 m ved vestdanske i Århus, og Patricias flotte 200 m PR med 26,79 sek. i Malmø (faktisk også hurtigere end PR fra udendørs). Også Nathalie var i aktion i Malmø, men blev desværre disket for at træde på stregen i sit 400 m løb!

Læs dansk-atletik.dk’s omtale fra Malmø-stævnet her – Lørdag Søndag

Den fulde resultatliste fra Malmø – klik her.

Så har jeg også tidligere annonceret at både Andreas og Martin skulle i TV i denne weekend – nedenfor er link til indslagene med de to:

Andreas Martinsen lørdag aften i TV2 Østjylland – klik her

Martin Krabbe søndag aften i TV2 Midt/Vest – del 1 og del 2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s