10 travle dage i vente!

Posted: 23 January, 2009 in Nyheder

sara4Som tidligere nævnt er stævnesæsonen for alvor lige om hjørnet. De næste 10 dage markere den føste travle periode, hvorefter der bliver et par rolige uger inden selve formtoppen forhåbentligt sætter ind hos alle i gruppen!

I morgen er det i Malmø det går løs ved NCC Spelen. Som Sara også udtaler i et interview til dansk-atletik.dk, så satser hun hårdt på at klare kravet til EM indendørs på 400 m. Imorgen er dog kun første prøve, inden at hun 1/2 løber i London i Lee Valley Athletics Centre og to dage senere i Wien – Vienna Indoor Classic. Her skulle der være en god kvalifikationsmulighed.

krabbeMartin er eneste dansker der allerede er udtaget til EM. Hans program de kommende uger byder på 60 m imorgen i Malmø, hvor han skal løbe i et meget stærkt besat felt med bl.a. Daniel Persson (6,65), Philip Nossmy (6,78), Morten Jensen (10,29 på 100 m), Oskar Åberg (6,82) etc. – se startlister her. Men allerede på torsdag skal han i Göteborg for alvor bide skeer med store navne, da han repræsenterer det danske landshold ved det store Gala stævne – Samsung Galaen. Her møder han sammen med to andre danskere de tre hurtigste finner, nordmænd og svenskere i kampen om det uofficielle nordiske mesterskab. Tre dage senere er Martin ligesom Sara på plads i London Indoor – igen på 60 m.

jon2Jon har mindst ligeså travlt som Sara og Martin. I weekenden står den ligeledes på en Malmø-tur, hvor der både er 60 m og 60 m hæk på programmet, inden han på torsdag tager turen sammen med Martin til Samsung Galaen. Så sent som for 1½ time siden fik Jon start ved det store stævne, hvor han bl.a. møder OL bronzevinderen David Oliver – se startlister her.

Men omstændighederne for Jons deltagelse er da lidt triste, da det er på grund af, at den olympiske mester Dayron Robles netop har trukket sig pga. en baglårsskade! Jon skulle også have været med til London, men en eksamen betyder at han bliver hjemme, og istedet koncentrerer sig om at løbe i Wien 3/2. Jons store mål i de kommende tre stævner er kvalifikation til EM, hvilket kræver en tid på 7,98 sek. eller hurtigere!

Andreas Martinsen satser langt mindre på indendørssæsonen end de øvrige, så det er mest for sjovt at han konkurrerer. Han skal på søndag for første gang i karrieren forsøge sig på 60 m hæk for seniorer, inden at det søndagen efter går løs i London på juniorhøjden. Vi drømmer dog lidt om at vi skal få ham under 8,00 sek. på juniorhækkene, men det er en række tekniske elementer der er i fokus denne vinter.

annemAnne Effersø skulle også have sæsondebuteret denne weekend, men den store influenza-epidemi har desværre fået fat i hende, så hun er desværre sengeliggende og vi afventer derfor hvad indesæsonen skal blive til! En anden Anne er derimod helt klar. Anne Møller er ligesom Jon og Sara på jagt efter at gøre Martin selskab til EM i Torino. Anne løber derfor 60 m hæk både søndag i Malmø, søndagen efter i London og igen to dage senere i Wien. Vi krydser fingre for at Anne finder sidste års niveau frem og tager både en EM plads samt gerne en dansk rekord i løbet af sæsonen;-)

tcThomas regner også med at gøre come-back efter 8 mdr. pause fra banerne, men forventningerne er ikke de vilde, da han må forventes at være lidt rusten. Han løber ligesom Uwes piger – Patricia og Nathalie – 400 m imorgen i Malmø, og har ellers også London på programmet næste weekend. Her løber Nathalie og Patricia istedet i Malmø igen, når der er Palles Spelen.

Jakobs unge folk skal i den kommende weekend i aktion i Århus ved vestdanske mesterskaber, hvor det især bliver spændende at følge Ivan, der for alvor er på vej tilbage på top niveau. Allerede weekenden efter er han igen til start ved AGF’s hjemmestævne i Marselisborghallen. Her får vi også endelig Mathias at se i aktion igen. Efter skiftet til at træne i Århus er der sket en god uvikling med ham, og der burde ligge er par PR’ere og vente!!

dcEn anden der er kommet godt igang med sæsonen allerede er Daniel. I USA lagde han ud med at vinde sit første stævne, og med tiden 48,01 sek. satte han klubrekord i Århus 1900 og var kun 1/100 fra EM kravet. Det må dog forventes at Daniel ikke deltager i EM inde i år. Der er dog store forventninger til at han i løbet af indesæsonen kommer ned på endnu hurtigere tider. Daniel løber også igen i denne weekend, der altså blvier en meget travl weekend for gruppen! Læs dansk-atletik.dk’s omtale af Daniels resultat – klik her.

Hvis man ikke har travlt med at deltage i de mange stævner, så kan man med fordel se TV 2 Østjylland imorgen lørdag kl. 19.30. Her er et længere portræt af Andreas. Bor man istedet i Midt- og Vestjylland, så skal man nok tænde for TV Midt/Vest på søndag, hvor Martin Krabbe er gæst i studiet i 19.30 udsendelsen. Efter udsendelserne kan de begge ses online ved at klikke her.

Og så i det nostalgiske hjørne! Næste weekend afvikles det 102. Millrose Games i New York. Helt utroligt at et stævne kan blive afviklet så mange gange. Jeg sad og så nogle videoklips fra nogle af de gamle udgaver, og fandt bl.a. nogle fantastiske hækkeløb fra starten af 80’erne – klik her og se mere! Se bl.a. herrernes hæk på 55 m fra 1981 (scroll ned) – et vildt stjernebesat felt må man sige! Og prøv at se 55 m løbet fra samme år (1981), hvor en ung Carl Lewis stiller op i noget tøj der til en forveksling ligner Århus 1900’s gamle klubdragt… Meget pudsigt!

Advertisements
Comments
 1. I know this site offers quality dependent content and extra
  material, is there any other site which presents these kinds of things in quality?

 2. You actually make it seem so easy with your presentation but
  I find this matter to be actually something that I think I would never understand.

  It seems too complicated and very broad
  for me. I am looking forward for your next post, I will try to
  get the hang of it!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s