Meget mere om NM U23 – og masser af billeder!

Posted: 9 September, 2008 in Nyheder

Som allerede annonceret, så var det danske hold ved NM U23 i finske Tampere rigtigt i hopla den forgange weekend – og ikke mindst de tre deltagere fra gruppen. Stævnet hedder korrekt Nordic-Baltic U23 Championsships, og har deltagelse af Danmark, Norge, Island, Sverige, Finland, Estland, Lithauen og Letland.

Størst forhåbninger var der selvfølgelig til Sara, der på 400 m hæk var klar favorit på papiret. Desuden var Sara med på 200 m, hvor hun var medaljeoutsider. De sidste to øvelser Sara var med i var 4×100 m sammen med Anne og 4×400 m sammen med Cecilie. Begge stafethold lignede på forhånd ikke medaljefavoritter, men blev vurderet til at have en mindre chance for at slå Finland.

Og lad det være sagt med det samme – alle 3 (og resten af det danske hold for den sags skyld) var rigtigt i hopla, og alle forudsigelser blev gjort til skamme.

Første dansker i aktion var Sara på 400 m hæk. Efter en god lang træningsperiode i august måned, følte hun at formen var rigtig god, og motivationen var deraf ganske høj. At hun så havde valgt at tage en af konkurrenterne fra Århus Games’ sko med var så lige en deltalje der blev løst 10 min inden start, da hun lånte Annes sko.

I lånte sko løb hun et løb lige efter den plan vi havde lagt, og på trods af en enkelt fejl ved 8. hæk, løb hun meget flotte 57,11 sek – kun 0,1 sek. fra den danske rekord. Og bagefter var hun godt ærelig over at hun ikke kom under 57 sek for første gang – hun var nærmest ikke klar over at det gik så hurtigt! Men en klar guldmedalje blev altså sikret i 400 m hæk.

Næste i aktion var Anne på 100 m. Anne der egentlig stadig ikke er fyldt 18 år, var med på et wildcard for at 4×100 m holdet kunne forstærkes, men havde desuden fået lov at løbe med på den individuelle 100 m. Desværre var hun blevet småsyg efter en lang rejse derop, og var ikke ved særlig godt mod inden. Vi bestemte dog at hun skulle forsøge at varme op, og give det en chance, selv om hun på papiret i forvejen var en af de langsommeste (og yngste).

Hun var i B-heatet med Anna Olsson fra Sparta. På forhånd lignede det en 7. plads til Anna og en 10. plads til Anne, men danskerne ville det anderledes! Anne vandt overraskende sølv med en sejr i B-haetet, og Anne satte nyt årsbedste med 12,39 sek på en 8. plads i det halvkolde men vindstille vejr. Faktisk var det kun 17/100 fra sølvet og det på trods af sygdom! Hun er virkelig i topform.

Senere samme dag fik hun igen lov til at vise at formen er i top! På 4×100 m stillede Danmark med Anne Møller (AAIG), Anne Olsson (Sparta), Sara og Anne. Alle piger løb absolut op til deres bedste, og skifterne sad super godt. Målet var på forhånd at løbe hurtigere end E-cup holdet, der havde løbet 47,2, og samtidig håbede vi at kune slå et af de tre øvrige hold.

Det skulle dog vise sig at blive meget bedre. Efter en udemærket 1. tur lå Danmark på 3. pladsen, men med Anne på 2. turen kom vi op på andenpladsen. Ved sidste skifte afleverer Sara depechen til Anne lige efter finnerne, der et øjeblik trækker fra. Men midtvejs kommer Anne pludselig susende forbi finnen, og ikke nok med at hun kommer forbi, så bliver finen også så anspændt at hun snubler 30 m før målstregen (!!!). Anne kan derfor løbe et sikkert, men mega overraskende guld hjem til Danmark. Og tiden, ja den var helt i top. 46,31 sek. er ny U23 rekord med 45/100 – en rekord der havde stået i hele 35 år. Samtidig er det den hurtigste tid et dansk stafethold har løbet siden 1999, og 3. hurtigste tid siden sommeren 1993 – virkelig et en fantom præstation!

Det kan derudover nævnes at der på forhånd var indgået et væddemål med Nicklas Hyde om, hvoridt han kunne slå pigernes stafettid når han løb 400 m. Nedenfor kommer billeder der illustrerer hvem der vandt væddemålet, og hvad resultatet blev af at tabe væddemålet!!!

Søndag skulle Sara igen i aktion. Først var det 200 m det galdt.

Desværre mødte favoritten på banen lige uden for Sara ikke op, men vi havde aftalt at hun alligevel skulle give den max i starten i håb om at komme tidligt op og få kontakt med løberne udenfor. Desværre var temperaturen søndag formiddag ikke meget over 10-12 grader, og en svag modvind gjorde at jeg ikke forventede alt for hurtige tider. Sara var dog en af de få i feltet der forholdene til trods løb et superløb, og i mål var hun 2’er – kun 4/100 fra den svenske vinder. Tiden blev så flot som 24,44 sek – nyt årsbedste under de svære betingelser! Anna blev en overraskende bronzevinder.

Sidste øvelser gruppen var repræsenteret i var 4×400 m kvinder. Cecilie havde sparet sig hele weekenden for at løb med på den stafet, men det så søndag ikke ud til at det ville blive det bedste hold vi fik til start. Førsteturen, Katrine Mikkelsen fra Aalborg AM, var nemlig blevet meget syg om natten, og et maveonde gjorde at hun kastede op hele dagen. Hun kæmpede hårdt for at blive klar, og kastede op så sent som i slutningen af opvarmningen, men hun meldte sig alligevel så klar som hun nu kunne blive. Det var derfor et lidt langsommere udlæg end forventet som holdet fik, men på 2. turen løb Cecilie årets suverænt hurtigste løb, da hun med 57,2 sek fik kæmpet danskerne op til bagenden af resten af feltet. Desværre tabte Anna på 3. turen lidt igen, og det var nu op til Sara på sidsteturen at forsøge at gøre det umulige. Men Sara løb som hun aldrig har gjort før, og med 80 m igen indhentede hun svenkserne. Og videre gik det, for 30 m før mål gik hun også forbi Finalnd, og Danmark kunne overraksende sikre sig en sølvmedlaje. Sara fik splittet den fabelagtige tid 52,8 sek på sin sidstetur, og det danske resultat 3.46 var et ovarraskende hurtigt resultat.

Samlet sikrede Sara sig altså 2 guld og 2 sølv, mens Anne kunne glæde sig over 1 guld og et årsbedste. Cecilie fik en sølv ud af anstregelserne, og Sara og Anne kunne desuden glæde sig over en dansk U23 rekord.

Generelt var det danske hold mere succesfuldt end nogensinde før. Aldrig har Danmark vundet over 5 medaljer ved et NM U23, men denne gang blev det til hele 18 medaljer – vundet af et hold på kun 15 deltagere! Faktisk vandt alle danskere min. en medalje, og selv om Danmark kun stillede op i halvdelen af øvelserne, og Norge i alle, så endte Danmark faktisk OVER Norge i medaljestatistikken – kun overgået af Finland og Sverige.

Nedenfor følger en række stemningsbilleder fra stævnet – der skulle være min et billede af alle de danske deltagere.

Fotografer er Andreas Bube, Johnny Bagge, Rasmus Terp og Bjarke Kobberø:

4×400 m drengene satte også dansk rekord og sikrede sig en flot guld.

Anne Møller fik sølv i 100 m hæk – her i tæt dyst over 1. hæk.

Glæde på præmieskamlen efter 4×100 meteren i ny dansk rekord.

Andreas Bueno var en overraskende sølvinder på 1500 m.

Laugesen vinder sølv både i lang og kort hæk.

Peder sikrer sig bronze i en tæt 3-springskonkurrence.

Meget tæt opgør på 400 m – Bube vinder i PR med Hyde på 4. pladsen.

Katrine kæmper sig i mål som nr. 6 i 400 m.

Nick var i særklasse – vinder kugle med 1,50 m til nr. 2!

Mikkel flyver højt i stang og vinder bronze med tangering af PR.

Terp sikrer sig sølv i 800 m efter taktisk snilde!

Når der vindes medalje, så skal der også synges nationalmelodi – her ses det danske atletik-kor. Hvis man også vil høre koret, så se nedenfor:

Mere præmieoverrækkelse!

Målfoto på 4×100 m.

Og så tilbage til vædemålet mellem 4×100 m pigerne og Nicklas! Nicklas løb 47,34 og pigerne 46,31, så der var ikke meget tvivl om hvem der skulle ud og svømme…..

,… og helt under kom han da også!

Og ja, jeg var også selv tilstede i Finland, selv om jeg mest gik rundt på opvarmningsbanen og hjalp de aktive, eller stod bagerst på tribunene og filmede!

Det er også min intention at få lagt en masse videomateriale fra stævnet – og ligeledes fra Århus Games – på hjemmesiden ved lejlighed.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s