LTU og en masse andet

Posted: 24 August, 2008 in Nyheder

I lørdags blev årets Landsturnerings finale for ungdommere (LTU Finale) afviklet i Skive. Flere fra gruppen var med på 1900’s hold, hvor især Holger var i hopla. Ingen af holdene vandt medalje, men derfor kunne de fleste godt lave gode individuelle resultater.

Som nævnt havde Holger en god dag. På 100 m startede han med at sænke sin egen PR med 1/10, så han nu har noteret 11,33 sek. som PR, hvilket er hele 47/100 bedre end sidste år. I stang var han også tæt på PR, men måtte ”nøjes” med 4,00 m, som er hans næstbedste konkurrence nogensinde.

En der var forventninger til om et godt resultat var Anne på 100 m, og ganske som ventet scorede hun juniorpigernes største individuelle pointsum, da hun løb 12,39 sek. på 100 m. Desværre i +2,2 m/s. Derudover blev det til klar PR i kuglestød på 7,62 m – PR med 53 cm.

Andre personlige blev det kun til i de mere eksotiske øvelser for gruppens deltagere. Andreas satte PR på 110 m hæk (99 cm), Floxi i spyd og Patricia i diskos. Patricia løb en forventet andenplads hjem i 400 m, men Andreas sluttede lidt længere nede i det meget hårde drengeheat. Nathalie var holdets bedste i længdespring med 4,81 m, og hun sikrede sig sammen med Floxi, Patricia og Anne en fin 4×100 m tid – desværre slået af Sparta.

Resultater junior piger

Resultater junior drenge

Næste stævne for alle er DT finalen på lørdag i Hvidovre.

Hos borgmesteren.

Mens de fleste fra gruppen stadig jagter gode resultater, var Martin på rådhuset i Holstebro for at blive hædret for sin DM titel på 100 m, og modtage byens officielle anderkendelse. Martin har som nævnt afbrudt sæsonen, men sørger dog for at holde sig i form med vægttræning et par gange om ugen, og ligeledes lidt let løbetræning et par gange ugentlig.

Flere landsholdsudtagelser.

Efter at hele 5 fra gruppen var udtaget til det danske U20 landshold for et par uger siden, har 3 fra gruppen netop fået klarsignal til Nordiske U23 mesterskaber om 2 uger i finske Tampere (Tammerfors). Det drejer sig om Sara i 400 m hæk, 200 m og begge stafetter, Cecilie i 4×400 m og Anne i 4×100 m. De er udtaget på baggrund kvalifikationsresultater og bliver en del af en trup på ca. 15 danske atleter. Jeg selv får æren af at være træner for sprinterne på turen.

Lidt statistiknørderi!

I forlængelse af den nævnte deltagelse i U20 mesterskaberne i Bergen, så var Anne måske ikke helt tilfreds med hendes resultater (jeg måske heller ikke over 100 m resultatet), men alligevel er det positivt at se at Anne blev det danske holds mest scorende deltager – faktisk opnåede hun holdets to højeste pointscorer efter IAAF´s officielle pointtabeller.

Ser man på den danske pointrangliste, hvor udøvernes 5 bedste resultater fra året er medregnet, og hvor der gives tillæg for fx DM medaljer, så fører Sara kvindernes liste. Anne er nummer 14, Cecilie nummer 19 og Ina Marie er på trods af hendes mange skader stadig nummer 24 på listen.

Hos mændene har gruppen 2 mand i top-10 med Jon på en 6. plads og Martin på en 9. plads.

Ser man på bedste enkeltresultat, så fører Sara også den danske liste med 1109 point (point fraregnet et. placeringsbonus).

Tak til Niels Grøn for arbejdet med hjemmesiden statletik.dk, som er kilde til de mange point og statistikhenvisninger jeg laver. Stor cadeaux for det flotte arbejde med at lave siden – vi er mange der er taknemmelige!

Foto (af Holger, Sara og Anne): Ole Kvist

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s