NM U20 i Bergen – 5 blev til 4

Posted: 20 August, 2008 in Nyheder

Så er vi kommet godt hjem fra Bergen i Norge, hvor dette års nordiske U20 mesterskab og juniorlandskamp blev afviklet.

Allerede inden afgang måtte Andreas melde fra, da den beglårsskade han tidligere på måneden pådrog sig i Skive ikke var helet tilstrækkelig.

De øvrige var fit for fight og i topform, og kunne nyde de fantastiske forhold i Bergen, med sommerligt vejr, et superflot stadion, god indkvartering samt den sjove detalje at der ind i en klippe var sprunget en atletikhal, som kunne bruges til opvarmning.

Anne var den travleste fra gruppen i weekenden. Hele 3 starter blev det til, og med en stigende formkurve var der set frem til konkurrencerne med spænding. På 100 m fik hun dog en mildest talt dårlig start, og kombineret med en frisk modvind (-1,5) blev det et lidt skuffende løb på 12,65 sek. Senere på dagen stod den på 4×100 m, og her løb Anne tilgengæld en super anden tur, hvor hun løb lige op med en svensker der tidlgiere på dagen havde slået hende med ca. 4/10 sek.

Se kvindernes 100 m ved at klikke her.

På andendagen stod den på revanche på 200 m. Anne gjorde også en fremragende indsats, men en modvind på 1,4 medvirkede til at tiden ikke blev som håbet. Den endte på 25,61 sek., som dog er yderst godkendt.

Patricia var også i ilden to gange. Hun er kun 16 år, og derfor en af de aller yngste på holdet – faktisk yngste pige! Hun var derfor mest med for at lære, og med både en 400 m og en 4×400 m mod nogle af verdens bedste juniorer (bl.a. 2 VM smifinalister), fik hun da også sin sag for. Kombinationen af den hårde modstand og lidt nervøsitet gjorde at hun ikke levede helt op til sine egne forventninger, men alligevel leverede hun en godkendt indsats med 60,63 på den individuelle 400 m.

Nathalie og Andreas KC var med for at løbe 4×400 m. Ligesom Patricia var de debutanter i rødt og hvidt, og på trods af megen nervøsitet inden løbene, levede de begge mere end rigeligt op til deres udtagelse, og løb nogle flotte 2. ture begge to. Især Andreas 50,6 var særdeles flot!

Alle 4 fik en super oplevelse ud af dette års NM. Og med tanke på at de alle er juniorer stadigvæk næste år, er de forhåbentlig med igen når turen går til Finland, og til den tid både bedre og mere rutinerede.

Udover konkurrencerne fik vi en bustur gennem det idylliske bycentrum i Bergen, der er en gammel hansestad. Ligeledes blev det til en tur i byens spændende akvarium.

Se en masse billeder fra turen taget af Ole Kvist ved at klikke her. Billederne fra stævnet er også venligst lånt fra Ole Kvist.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s