DM senior dag 1 – kæmpe skuffelse og kæmpe succes på 100 m

Posted: 5 August, 2007 in Nyheder

Vd førstedagen af årets store DM var der som sædvanlig medaljer på kontoen til gruppen. Førstedagen bød på 6 sprintøvelser (2×100 m, 2×400 m og 2x 4×100 m), og miklars sprintteam hev ialt 1 guld, 2 sølv og en bronze hjem.

På 100 m var der store forventninger til Martin Krabbe efter hans flotte PR for tre uger siden på 10,67, men skuffelsen blev total, da han i første indledende heat blev diskvalificeret for tyvstart! Den første tyvstart Martin nogensinde har lavet. ØV er vist et dækkende ord!

Læs også her om Martins forventninger til stævnet – og ja, disse blev jo langt fra opfyldt!

Istedet var der stor succes ved pigerne på 100 m. Sara sætter PR i indledende med 12,17 og Anne kommer ligeledes i finalen – dog på yderste mandat.

I finalen viser super-kort-sprinteren Sara Petersen at når det gælder, er det lige meget hvilken distance hun løber – for hun tænder sig helt op og giver den max gas! Og det gjorde hun ved at blive en overraskende suveræn dansk mester på 100 m piger ved at slå de to favoritter klart. Hendes tid blev fabelagtige 12,07 i minus 1,3, så havde der været medvind istedet var hun nok kommet undet 12 sek.

På 400 m mænd var Andreas K Christensen eneste deltager fra gruppen da Thomas stadig er skadet. Andreas debuterede ved et senior DM, og løb egentlig et fint løb, der dog var ½ sek fra PR. Men Andreas fik prøvet sig selv af og lagde lige hårdt nok ud på en dag hvor alle favoritterne var i farthumør. Under 47 sek til vinderen og under 48 sek til bronzemedaljen er vist aldrig set bedre i Danmark.

I pigernes 400 m var der mere spænding om medaljerne. Med afbud fra Sara og Rikke Rønholdt var der åben for at outsidere kunne tage medalje, og Ina Marie var en af disse outsidere. Efter 300 m lå hun overraskende på en sølvmedaljekurs, men hun måtte dog se sig slået af yderlig en løber, men sikrede sig en ærefuld bronzemedalje i PR med 1/100 med tiden 59,10. På 4. pladsen var der endnu en pige fra gruppen, da Marie-Louise satte årsbedste med 59,77 i sit sidste løb inden hun i næste uge tager på ½ års jordomrejse! God tur til Marie-Louise.

Stafetterne er altid et spændende indslag ved DM, og hos herrerne var der intet Århus 1900 hold. Til gengæld var Holstebro repræsenteret med samme hold som sidste år satte klubrekord ved at snige sig under 44 sek. Martin Krabbe havde en del at revanchere efter den famøse 100 m, og gav Andreas depechen som førende hold. Denne placering formåede Andreas overraskende at holde, så Sparta, KIF og Holstebro skiftede nærmest samtidig (Sparta lidt efter). KIF kikser 2. skifte, og Holstebro er nu igen i spidsen helt lige med Sparta. SElv om Mathias løber en god tur og skifter flot til Jakob i sidste skifte, er der ikke de store forventninger til at Jakob kan holde placeringen i front, da Sparta har Morten Jensen på sidste tur, og lige efter Holstebro kommer Hvidovre der har 100 m finalisten Steven Koreng på sidste tur. Morten Jensen er suveræn, men Jakob løbet sit livs 100 meterløb, og løber en nærmest sentationel sølvmedalje hjem i den forrygende tid 42,90. Kæmpe klubrekord og årets 3. hurtigste tid i Danmark og top 25 på alletiders Danmarks Rangliste – fantastisk!

Århus 1900’s piger skulle forsøge at gøre kunsten efter i pigernes løb, hvor de var forsvarende mestre, men startede stillede med på pairet med et uhyggeligt hold med 3 100 m finalister og 400 m guldvinderen! De kunne dog heller ikke stille meget op, og løb nyt årsbedste og en sølvmedaæje hjem. På førsteturen var Marie-Louise pludselig blevet stand-in for andet år i træk, da Tine B Ejlersen var syg. Sammen med Cecilie, Sara og Anne sikrede hun sig så en sølvmedalje til holdet der kun bestod af løbere fra træningsgruppen.

Andreas Martinsen blev også hædret for sin flotte indsats ved Ungdoms OL (som der følger en historie om her på siden snarest). Jakob fik lov at overrække blomsterne fra DAF!

Jakob blev desuden nummer 7 i sin DM debut i længdespring – en forbedring af hans seedning med 3 pladser.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s